Герої з "нулів": Хто боронить один з найбільш танконебезпечних напрямків на Донбасі

Дмитро – головний сержант роти однієї з бригад, яка виконує бойові завдання у складі Об’єднаних сил на передньому краї. Його позиції знаходяться на одному з найбільш танконебезпечних напрямків, поблизу населеного пункту Піски.

Про це йдеться на сторінці "Сухопутні війська ЗС України" у Facebook, передають Патріоти України.

"Чоловік родом із Запоріжжя. Свій бойовий шлях розпочав у 25-й повітрянодесантній бригаді ще у 2015-му. Потім була невелика перерва у службі, кілька місяців працював на заводі.

– У мене був час все добре обдумати і прийняти рішення, – розповідає Дмитро. – Щодня моніторив новини із району проведення АТО, телефонував друзям, знайомим, на передову. Врешті-решт не зміг залишатися осторонь, вирішив повернутися до війська. Коли на початку 2017-го обирав наступне місце служби, бойові друзі порадили один із батальйонів 92-ї омбр. Я послухав поради і не шкодую. Батальйон хороший, бойовий. Колектив дружний.

Боєць розповідає, що на початку ротації ворог практично не припиняв вогонь. Почергово обстрілював із кожної точки з усієї наявної зброї. Чи то демонстрував свою силу, намагаючись залякати, чи проводив розвідку наших вогневих точок. Потім певний час тривало сяке-таке перемир’я, під час якого бойовики не цуралися застосовувати навіть зброю забороненого калібру. Тиждень тому гатили 82-міліметровими мінами. На щастя, дуже не точно, снаряди «лягли» у полі.

– Поцілити в нас дуже важко. Завдяки суцільному перекриттю і маскуванню вогневих точок і ходів сполучення, ворог точно не знає де наші позиції. Зазвичай ми постійно працюємо з одних і тих самих кількох вогневих точок. Решта позицій не використовуються – знаходяться в резерві. Це наш «сюрприз». Ворог не знає скільки їх і де вони знаходяться. Та як полізе – це буде останнє, про що дізнається."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...