"Гібридна тактика": Керівництво шкіл Миколаєва змушує батьків підписувати заяви на вивчення дітьми російської мови як другої іноземної

У миколаївських школах виник конфлікт через російську мову.

"У миколаївських школах керівництво змушує батьків школярів підписувати заяви на вивчення російської мови як другої іноземної", - пише на своїй сторінці в Фейсбуці Оксана Корсак, відомий громадський активіст, яка звернулася з питанням до міністра освіти України, передають Патріоти України.

«Лілія Гриневич, підкажіть, будь ласка, що це за самодіяльність від окремих персон освіти нашої області? Або російську мову і навчання в школі - чи до побачення?», - пише активістка. За її словами, скандал через російську мови виник вже як мінімум в двох освітніх установах Миколаєва - в школах №56 та №20. У соцмережах можна знайти безліч скарг і від батьків.

«Я рік тому таку заяву не підписав, більш того ще й написав заяву на навчання українською. Всі інші мовчки під диктовку вчителя написали російську. А в розмові теж пропонували забрати документи в іншу школу», - написав Олександр Світличний.
Однак багато батьків виступають на захист керівництва шкіл та вважають, що вчителі діють в рамках закону МОН, а всі скарги інших батьків - це суцільна брехня.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...