"Гібридні ігри": Навіщо Росія лякає наступом ЗСУ на Донбас, - експерти (відео)

Вже кілька тижнів російські та сепаратистські ЗМІ гудуть про так званий наступ, що готується з боку України. Першу заяву зробили невдовзі після смерті ватажка так званої "ДНР" Олександра Захарченка.

Наступом лякають з боку України, проте озброюються самі. За минулий тиждень міжнародні спостерігачі кілька разів повідомили про такі випадки. Так, видання Bellingcat у своєму досліджені з'ясувало, що на сході України виявили новітню систему радіоелектронної боротьби, передають Патріоти України.

Та надійшла на озброєння Збройних сил Росії лише цьогоріч. Проте Билина – не єдина система радіоелектронної боротьби з лінійки російського озброєння. Всі вони мають знешкоджувати безпілотники.

Про виявлене заборонене озброєння повідомляють і спостерігачі ОБСЄ. Вони помітили майже десяток градів на Луганщині. 8 вересня в непідконтрольному урядові районі команда Місії бачила 8 реактивних систем залпового вогню на об'єкті біля населеного пункту Хрустальний.

Попри збільшення арсеналу бойовиків новітнім озброєнням, військові аналітики вважають, що наступати ті не збираються. А заяви про ймовірний наступ з нашого боку – це не підготовка до виправдання власної атаки, як дехто тлумачить, а чергова спроба розпалити ненависть до України.

"Насамперед це робиться для нагнітання ненависті до України і на окупованих Московією територіях, і в самій Російській Федерації", – зазначив військовий аналітик Святослав Стеценко.

"Це один з елементів гібридної війни. Це просто інформаційна війна. Вона ведеться проти нас активно з 2013 року. Інформаційні «вкиди» щодо наступу чи якихось злодіянь", – додав екс-заступник голови СБУ віктор Ягун.

В той же час зовсім відкидати посилення агресії з боку бойовиків і прикриття його підготовки заявами про наступ з боку України – не варто. Тим більше Росія зараз проводить найбільші за останніх 40-х років військові навчання на далекому Сході і щедро обдаровує сепаратистів новою технікою.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...