"Гібридні" війни і не тільки: Коли Україна поверне Крим, - Цаплієнко

Повернення Криму – це питання політичне, військове, та, насамперед, економічне. Якщо економіка Росії буде слабкою і не витримає внутрішніх та зовнішніх чинників, то Крим дуже легко повернеться до України.

"Розвиток ситуації залежить від багатьох чинників. Зараз прокуратура АР Крим починає слідство з нашого кейсу – нападу на мене та моїх колег 7 березня 2014 року. Там також відкриті інші кримінальні справи. У майбутньому їх направлять у Європейський суд з прав людини. Надіюсь, що буде також створений Міжнародний трибунал і ці справи дійдуть туди", - пише у своєму блозі журналіст Андрій Цаплієнко, передають Патріоти України.

"Інший момент – майнові претензії до Росії як окупанта. Насамперед йдеться про справу з вишками Бойка. Росія хоче її уникнути, а тому передає ці вишки іншим сторонам, таким чином намагаючись приховати факт заволодіння цим майном у незаконний спосіб.

Оскільки ми ведемо гібридну війну, то вона має бути і в юридичній площині. Тож один із шляхів поступового повернення Криму пролягає через міжнародні суди та структури, що займаються правами людини та майновими справами.

Це не означає, що Крим повернеться завтра чи післязавтра. Можливо, це станеться через 10-20 років. Повернення Криму залежить у тому числі від внутрішньої ситуації в Росії. Уявімо собі гіпотетичний розвиток подій: такі суб’єкти Російської Федерації, як Північний Кавказ, Сибір, Далекий Схід, Татарстан через певні причини починають вимагати для себе більше суверенітету. Де в такому разі опиниться Крим?

Насправді, півострів уже зараз є фінансовим тягарем для Росії. Низький рівень життя, присутність військ, проблеми з транспортом та торгівлею – нині це дотаційний регіон. А через неможливість постачати воду з України, такі галузі, як сільське господарство, вже майже вбиті.

Повернення Криму – це питання політичне, військове, та, насамперед, економічне. Якщо економіка Росії буде слабкою і не витримає внутрішніх та зовнішніх чинників, то Крим дуже легко повернеться до України."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...