Глава Таджикистану Емомалі Рахмон подарував наречену сільському вчителю (відео)

Глава Таджикистану Емомалі Рахмон наказав місцевій владі знайти наречену, організувати і оплатити весілля сільському вчителю Саідшо Асророву, який прочитав йому хвалебний вірш.

Це сталося 16 серпня під час поїздки Рахмона в кишлак Заргар Бохтарского району. Під час зустрічі з активістами Асрор підійшов до мікрофона і заявив, що "щасливий" нарешті побачити главу держави на власні очі, передають Патріоти України з посиланням на Настоящее время.

"Я, як молодий учитель, відчуваю себе найщасливішою людиною, бо маю честь говорити стоячи перед вами, шановний Лідер нації", - заявив Асрор.

Після цього він прочитав в честь Рахмона складені ним особисто вірші. Оскільки зустріч транслювало таджицьке телебачення, про вчителя дізналася вся країна.

Емомалі Рахмон, вислухавши вірші, між іншим поцікавився у Саідшо, одружений він. А коли вчитель відповів, що ні, дав доручення владі Бохтарского району знайти вчителю наречену і допомогти організувати весілля.

Влада району виконали доручення президента з усім можливим старанням і швидко засватали Асророву дочку його колеги, молоду медсестру.

При цьому сватати дівчину вирушила ціла делегація з працівників місцевих органів влади на чолі із заступником начальника відділу ідеології Бохтарского району. Сама ж наречена поставила перед перед нареченим лише одна умова - після весілля вона буде продовжувати працювати.

Мати нареченої пізніше розповіла, що інші женихи були на це умова не були готові. Але Саідшо заявив, що "Я теж вчився і працюю. Сім'я повинна будуватися на взаєморозумінні".

Весілля відбулося вже через 10 днів після виступу Асророва перед президентом, 27 серпня. Шлюби за домовленістю, коли наречений і наречена ледве знайомі або не знайомі взагалі, - не рідкість в Таджикистані, і часом такі весілля закінчуються трагічно. Але шлюб, організований на прохання президента, та ще оплачений за рахунок держави, - явище неординарне і навіть унікальне. Таджицькі медіа широко висвітлювали свято.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...