"Глухий кут Кремля": "Уникнути поразки в глобальній конкуренції путінська Росія може тільки через самоізоляцію", - політолог

Світ увійшов в епоху нової технологічної революції, проте президент РФ Володимир Путін вирішив затримати Росію в минулому.

Станіслав Бєлковський

Президент Росії Володимир Путін хоче засісти разом із країною в історичному глухому куті і облаштувати його, щоби глухий кут здавався вмістилищем перспектив. Таку думку в ефірі "Еха Москвы" висловив російський політолог Станіслав Бєлковський, передають Патріоти України.

"Скоро буде переможено захворювання, які ще недавно і донині ще вважають смертельними, наприклад, рак і СНІД. Зросте тривалість людського життя. Автоматизація та роботизація економік сягнуть небачених раніше масштабів. Ми входимо в епоху толерантності і політкоректності, які багатьом не подобаються, але саме вони будуть домінувати в наступному історичному еоні. До речі, скандали навколо sexual harassment, показовий випадок Гарві Вайнштейна і Кевіна Спейсі – перша ластівка всіх цих процесів", – розповів він.

За словами політолога, він подзвонив у резиденцію президента у Геленджику й через чергового офіцера охорони передав Путінові запитання, чи вважає той, що можна законсервувати Росію на невизначений строк від глобальних світових процесів. А черговий офіцер охорони передав йому відповідь президента.

"Відповідь звучить так: "Ми знаємо багато прикладів країн, які повністю законсервувалися і стали річчю в собі. Візьмемо, до прикладу, Туркменістан. Ніхто ж не закликає туркменських лідерів відкритися світові... До Росії висувають надмірні вимоги тільки тому, що вона дуже велика, багата і сильна у військовому сенсі", – розповів Бєлковський.

Політолог зазначив, що, на думку Путіна, якби в РФ не було ядерної зброї, іноземні еліти не звертали б уваги на процеси, які відбуваються в Росії, іноді змінюючи владу в Кремлі за допомогою революцій.

"Тому, – відповів мені Володимир Володимирович Путін, – консервація для нас не тільки можлива, але і є єдиним виходом з історичного глухого кута, тому що головний спосіб не потрапити в глухий кут – це засісти в ньому і облаштувати його так, щоби глухий кут здавався вмістилищем перспектив, нехай і віддалених", – продовжив Бєлковський.

Він додав, що російський глухий кут дуже еклектичний. "У ньому тотально корумпована економіка, в економіці – розпили, відкати і замети – так звана "економіка троянд" співіснує з пропагандою духовних сил і демонстративною клерикалізацією, яка, втім, виражається переважно в зростанні адміністративних можливостей церкви, а не її духовного авторитету, що впав дуже серйозно порівняно з періодом кінця 80-х років, коли церква здавалася островом святості", – заявив політолог.

Бєлковський зазначив, що в Кремлі мають раціональні аргументи на користь побудови путінізму і самоізоляції країни. "Зрозуміло, що уникнути поразки в глобальній конкуренції ця путінська Росія може тільки через самоізоляцію... Але у першому всеохопному законі Бєлковського йдеться: в історії завжди відбувається те, що має статися... Історія сьогодні – це перманентна революція: ментальна, ціннісна і технологічна. Вона відбувається у нас на очах, і вона зруйнує спроби захисту оточеної фортеці в межах однієї окремо взятої країни. Я в цьому переконаний", – підсумував він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...