Голові МЗС Німеччини не пробачили заяви щодо Росії та України

Очільник МЗС Німеччини закликав Росію та Україну до деескалації.

Низка міжнародних коментаторів висловили зауваження на адресу міністра закордонних справ Німеччини Гейко Мааса, який у п'ятницю закликав Росію та Україну до деескалації конфліктів між ними, - передають Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

«Усі сторони мають докластись до деескалації конфліктів», - заявив Маас у Києві, куди прибув після зустрічі з міністром закордонних справ Росії Лавровим того ж дня.

Під час перебування у Києві Маас також дорікнув Києву недостатнім прогресом у боротьбі з корупцією.

У Києві Маас повідомив, що Лавров погодився продовжувати транспортування російського газу через Україну попри побудову газогону «Північний потік-2», який підтримується Німеччиною попри заперечення урядів США та України.

Низка оглядачів-міжнародників дорікнули Маасу за, як вони вважають, урівнювання Росії та України у його зауваженнях щодо необхідності деескалації. «Якщо Росія припинить воювати, то і війни не буде. Якщо Україна припинить воювати, то і України не буде. Між ними немає нічого спільного», - заявив Джеймс Гольту з лобістського фонду колишнього генсека НАТО, радника президента України Петра Порошенка Андерса Фога Расмуссена Rasmussen Global.

Зауваження пролунало і від Якуба Янди з центру European Values Think-Tank у Празі. «Якщо у вас стріляють на вашому власному подвір'ї, то хіба завданням поліції є закликати і вас, і нападника до деескалації? Сором за такий підхід Німеччини», - твітує Янда.

Як повідомляє «Радіо Свобода», у Києві Маас заявив, що, перебуваючи у Росії, закликав Кремль звільнити українських політв’язнів, зокрема режисера Олега Сенцова, та військовополонених моряків. «Це питання має бути вирішене російською стороною. Ми виступаємо за звільнення цих людей і не будемо поступатися в цьому питанні», – заявив Маас.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...