"Головне для України - прийняти закон про приватизацію": Міністр фінансів розповів, чому МВФ зволікає з новим траншем

Виділення коштів впирається в ціну на газ, пенсійну реформу і приватизацію.

«На даному етапі переговорів з основним кредитором України - Міжнародним валютним фондом (МВФ) - українська сторона може очікувати отримання чергового траншу Фонду в рамках програми розширеного кредитування до кінця нинішнього року», - заявив у Вашингтоні після зустрічей з керівництвом МВФ, міністр фінансів України Олександр Данилюк, передають Патріоти України.

«В принципі, ми очікуємо транш до кінця року», - сказав глава Мінфіну, додавши, що це питання залежить, в основному, від результату переговорів за формулою ціни на газ.

«Тобто ми повинні знайти формулу, яка буде визначати ціни на газ на період до повної лібералізації ринку газу. Зараз ми над цим працюємо. Не думаю, що нам для цього потрібно багато часу, ми досить інформативно провели ці зустрічі, обмінялися інформацією, позицією, і зараз тільки треба це оформити», - поінформував міністр.

Однак, за його словами, на нинішньому етапі переговорів з Україною МВФ також звертає увагу на інші питання. Серед них - пенсійна реформа.

«Тут ми зараз завершуємо аналіз закону разом з МВФ і ніяких таких принципових питань, неузгодженості ми не знайшли. Я впевнений, що ми отримаємо позитивний відгук як від Світового банку, так і Міжнародного валютного фонду», - розповів Данилюк.

Також, за його словами, ще однією умовою для отримання наступного траншу фінансової допомоги від МВФ є твердження закону в Україні про зміни процедури приватизації.

«Цей законопроект вже знаходиться у Верховній Раді», - нагадав глава Мінфіну, додавши, що це - більш важливо для України, ніж для програми МВФ, тому що бюджет втрачає мільярди від неефективного управління державною власністю.

Як запевнив Данилюк, якщо Україна все-таки не отримає черговий транш до кінця поточного року, це не буде критичним для національної економіки, зазначив міністр. «Ми зараз не в тій ситуації, коли місяць, два, три щось змінюють. Ми досить довго працювали над посиленням нашої економіки для того, щоб зараз не рахувати дні і місяці», - заспокоїв міністр фінансів.

Глава Мінфіну уточнив, що головне зараз для України - прийняти закон про приватизацію, знайти справедливу формулу на газ. «І коли ми це зробимо, надання траншу буде вже технічним питанням», - підсумував він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...