"Головне, щоб ті танки стріляли": Гладковський підтвердив закупівлю комплектуючих для військової техніки у країни-агресора

Фігурант розслідування про махінації в українському оборонному комплексі, відсторонений від посади перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський визнав, що низку деталей для ремонту військової техніки завозять із РФ.

Олег Гладковський

Багато комплектуючих до зброї та військової техніки дуже складно виробляти в Україні, тому їх часто завозять із країни-виробника, Росії, за сприяння українських спецслужб. Про це усунений від посади перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський заявив 27 лютого в ефірі телеканала ZIK, передають Патріоти України.

"Під час моєї роботи головою міжвідомчої комісії оборонно-промислового комплексу, коли ми відпрацьовували стратегію імпортозаміщення, з'ясувалося, що, на жаль, багато комплектуючих неможливо виробляти, бо це настільки складно технологічно. І я дійсно підтверджую, що частину ми завозимо звідти, де вони виробляються", – визнав Гладковський.

Чиновник стверджує, що не може розкривати всіх деталей, оскільки до постачання запчастин мають стосунок українські спецслужби. "Це є дуже складним завданням, у яке залучені і наші спецслужби... Скажу, що люди виконують досить важливу місію, вона іноді навіть ставить під загрозу їхні життя. Тому я повністю підтверджую, що для нас головне, щоб ті танки, які були відремонтовані та модернізовані, стріляли і виконували бойове завдання", – зазначив Гладковський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...