"Головні принципи гібридної війни, або Як Путін "розводить" Захід", - Ейдман

Ідеологічна війна, яку веде Кремль проти Заходу в даний час, набагато коварніша і ефективніша, ніж за часів Радянського союзу.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише російський соціолог Ігор Ейдман, передають Патріоти України.

За його словами, путінський Кремль використовує пропаганду з "роздільними боєголовками", яка націлена на конкретні пріоритетні цільові групи. "Це праві і ліві радикали, а також російськомовні і просто активно незадоволені громадяни. Радикали завжди були і будуть. Завдання путінської пропаганди забезпечити їм масову підтримку і використовувати для руйнування демократичних інститутів. Правих лякають іновірцями, геями і Соросом. Їм розповідають про нашестя мігрантів, розпусну сексуальну освіту, привілеї меншин, підступність лібералів і демократів. Лівим надсилається меседж про лиходійства світової фінансової олігархії і транснаціональних корпорацій. Російськомовних, які живуть за кордоном, розводять на патріотизм за принципом "наших б'ють". Перед правими Кремль позиціонує себе як останній захисник традиційних християнських цінностей; перед лівими - як противник американської гегемонії і світових буржуазних еліт", - пише Ейдман.

У той же час, за його словами, при всьому еклектизм пропаганда путінського режиму має цілісний ідеологічний стрижень - це антилібералізм і антиамериканізм. "На цьому сходяться і ліві, і праві західні радикали, і російськомовні "ватники" за кордоном. Ця пропаганда завжди спрямована на підрив довіри населення до демократичних інститутів і цінностей, на руйнування атлантичної єдності. Головний її меседж для європейців і жителів інших демократичних країн - "у всіх світових бідах винні США, ваша "демократія" всього лише - американська маріонетка; Путін хоче миру, а американці ведуть до війни". Самим американцям посилається інший меседж: "європейці та інші союзники обманюють і оббирають вас ", - зазначає соціолог.

Ейдман також підкреслює небезпеку такого підходу. "Ідеологія гібридної війни вкрай еклектична, однак вона існує. Це ідеологія нового типу, відповідна епосі таргетованої реклами, коли кожному говориться рівно те, що він хоче почути. Тому вона особливо небезпечна", - резюмує експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...