Головний "радикал" країни спробував "змінити історію" і "вписати" себе в "Революцію на граніті": Учасники подій 27-річної давнини звинуватили його у брехні

27 років тому, в жовтні 1990 року, кілька десятків студентів вийшли на площу Жовтневої революції (теперішній Майдан) - так почалася "революція на граніті" - перша в УРСР масова антирадянська акція.
"Революція на граніті"

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що він був одним з перших учасників студентського голодування в Києві в 1990 році. Інші учасники голодовки, яка тривала 16 днів, спростовують будь-яку участь Ляшко в тих подіях, - передають Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

"27 років тому почалася Революція на граніті. Молодь з усієї країни збиралася на Майдані Незалежності, який тоді ще називався Площею жовтневої революції. Головна вимога - не допустити повернення України до складу СРСР. До кінця дня вже стояли перші намети і голодували 108 студентів. Я - серед них! Які молоді ми були :))) ", - написав Ляшко в Facebook 2 жовтня, в 27-ту річницю початку цієї студентської акції.

Заява Ляшка викликало обурення у безпосередніх учасників і організаторів студентського голодування. Зокрема, український журналіст і публіцист Вахтанг Кіпіані, який був серед студентів, які оголосили голодування, повідомив, що ніхто з учасників акції протесту Ляшка не бачив, і назвав його мародером.

"Ляшко вирішило примазатися до історичної події. І, як завжди, увійшло в історію відомим місцем. Ніхто з учасників Ляшка на площі не бачив. І фото, звичайно, не жовтневе. Мародер", - заявив Кіпіані.

Інший учасник "Революції на граніті" Михайло Свистович, також заявив, що не бачив Олега Ляшка під час студентських акцій. "Ляшко намагається примазатися до нас. Його не було серед голодуючих студентів, і взагалі в студентському русі тодішньому не було, сфоткатись на тлі міг кожен. І ця фотка не схожа на голодування, тоді було дуже прохолодно, а тут такий легкий одяг. Швидше за все це якась літня акція. і швидше за все він знімав взагалі не на фоні акції, а просто на тлі Майдану, бо який сенс фоткаться на стадії збору людей або підготовки і не сфоткати на тлі самої акції?"

Відомий львівський активіст Андріан Кліщ, який в 1990 році очолював охорону студентського табору і безпосередньо вів облік учасників акції, також підтвердив, що протягом всієї 16-денний акції Ляшка серед учасників не було, повідомляє ZAXID.NET.

Ще один учасник студентського голодування в жовтні 1990 року Володимир Чемерис розповів Громадському радіо, що Олега Ляшка не бачив як учасника Революції на граніті. "Останнім часом це стало популярно, наприклад, Саакашвілі себе так назвав. Я прекрасно пам'ятаю одного грузина, який був учасником - це Георгій Гонгадзе. Але Саакашвілі там не було. Це ж стосується і Ляшка. Просто люди хочуть собі отримати додаткові піар-бали. Тому брешуть", - сказав Володимир Чемерис.

Немає імені Ляшка і в списку учасників Студентської революції на граніті, який є у відкритому доступі в інтернеті.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...