Горбатюк розповів, як йому "допомогли" заморозити справу "чорної каси" ПР

За словами прокурора, Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України перешкоджали майже півроку розслідувати справу колишнього політтехнолога екс-президента Віктора Януковича Пола Манафорта.

Про це заявив керівник цього департаменту Сергій Горбатюк в ефірі Громадського, передають Патріоти України.

"Мав місце не прямий тиск щодо вказівки не розслідувати, мало місце створення перешкод, яке призвело до того, що низка справ упродовж понад 5 місяців не розслідувалися", - сказав він.

Поштовхом до поновлення розслідування стала стаття в американській газеті New York Times у травні 2018. У матеріалі йшлося про те, що українські правоохоронці "заморозили" розслідування справи Манафорта.

Після цієї статті команді Горбатюка доручили поновити розслідування справи радника Януковича. "Це відбулось 5 травня. А з 20 листопада 2017 розслідування не відбувалося не зважаючи на наші скарги на рішення генпрокурора", - додав Горбатюк.

За словами прокурора, в Україні колишній політтехнолог Януковича Пол Манафорт фігурує в якості потенційного свідка у справі про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів. Генпрокуратура направила до США клопотання про дозвіл на допит Манафорта в якості свідка, оскільки немає доказів вчинення ним злочинів.

За даними Національного антикорупційного бюро України, в так званій амбарній книзі регіоналів, де вівся облік виданих коштів, напроти прізвища Манафорта стоїть не його підпис.

Нагадаємо, ЗМІ знайшли підтвердження тіньових виплат від української Партії регіонів політтехнологу Полу Манафорту, який очолював передвиборну кампанію Дональда Трампа. Принаймні $1,2 млн виплат, згаданих у так званій чорній бухгалтерії Партії регіонів поруч з ім'ям Манафорт, були фактично отримані його консалтинговою фірмою у США. Це платежі, здійснені у 2007 і 2009 роках, які є першими доказами того, що компанія Манафорта отримала принаймні деякі гроші, які відображені у так званій "амбарній книзі". Сам Манафорт не заперечує, що його фірма отримувала гроші, однак стверджує, що всі гроші, отримані його компанією, є законною оплатою послуг політичного консультування. До цього Манафорт та його прес-секретар Джейсон Малоні заявляли, що "амбарна книга" Партії регіонів є підробкою.

Востаннє активність української прокуратури у справі так званої чорної каси регіоналів простежувалась у вересні 2017 року.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...