"Гордість за минуле і сором за сьогодення": З'ясувалися шокуючі факти про Росію

У Росії провели нове опитування "Левада-центру" щодо проблеми національної ідентифікації.

Як виявилося, за "вічну бідність і негаразди" Росії відчувають сором 61% опитаних, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Гордість жителів РФ за свою країну пов'язана з її минулим, а сором — із сьогоденням. Опитування проводили у листопаді-грудні 2018 року.

"З думкою про свій народ у росіян пов'язана перш за все історія і минуле (53% у порівнянні з 37% в середині 2015 року), територія країни (35% проти 44%) і місце народження (33% проти 41%)", — повідомляє видання.

Зазначається, що події, з якими у росіян пов'язано почуття гордості за свою країну, відходять у минуле. На перемогу у Другій світовій війні вказали 87% респондентів, провідною роллю країни в освоєнні космосу пишаються 50% опитаних, анексією Криму — 45%.

Звернення до минулого відбувається тоді, коли приводів для гордості в сьогоденні недостатньо, зазначає соціолог Карина Піпія.

"За "вічну бідність і негаразди" Росії відчувають сором 61% (у 2015 році — 56%) опитаних. Аналогічні почуття стосовно розпаду СРСР висловили 45% (28%). Грубої моралі, хамства і неповаги один до одного соромляться 37% (31%) респондентів, а приходу Путіна до влади — 9% (проти 1% на три роки раніше)", — підсумувало видання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...