"Гордість за минуле і сором за сьогодення": З'ясувалися шокуючі факти про Росію

У Росії провели нове опитування "Левада-центру" щодо проблеми національної ідентифікації.

Як виявилося, за "вічну бідність і негаразди" Росії відчувають сором 61% опитаних, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Гордість жителів РФ за свою країну пов'язана з її минулим, а сором — із сьогоденням. Опитування проводили у листопаді-грудні 2018 року.

"З думкою про свій народ у росіян пов'язана перш за все історія і минуле (53% у порівнянні з 37% в середині 2015 року), територія країни (35% проти 44%) і місце народження (33% проти 41%)", — повідомляє видання.

Зазначається, що події, з якими у росіян пов'язано почуття гордості за свою країну, відходять у минуле. На перемогу у Другій світовій війні вказали 87% респондентів, провідною роллю країни в освоєнні космосу пишаються 50% опитаних, анексією Криму — 45%.

Звернення до минулого відбувається тоді, коли приводів для гордості в сьогоденні недостатньо, зазначає соціолог Карина Піпія.

"За "вічну бідність і негаразди" Росії відчувають сором 61% (у 2015 році — 56%) опитаних. Аналогічні почуття стосовно розпаду СРСР висловили 45% (28%). Грубої моралі, хамства і неповаги один до одного соромляться 37% (31%) респондентів, а приходу Путіна до влади — 9% (проти 1% на три роки раніше)", — підсумувало видання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...