Смачний кавун не набридає ніколи. Проте буває, купиш кавунчик, начебто, великий, дзвінкий і красивий, розріжеш, а він зовсім і не солодкий всередині. Або вже зів'яв. Або його так багато, що за раз не з'їсти, а залишати - все одно, що викинути. В цьому випадку вам знадобиться рецепт квашеного кавуна. І продукт не пропаде, і смак помітно збагатиться, та ще й замість десерту отримаєте оригінальну закуску, передають Патріоти України.
Важливо, щоб для закваски ви використали не зіпсований і не скислий кавун. А те, що він виявився не надто солодким - не біда! Процес квашення виправить цей недолік, миттю перетворивши його на гідність.
Квашені кавуни - інгредієнти:
Квашені кавуни - приготування:
1. Кавун помийте. Зі шкіркою можете вчинити на свій розсуд - почистити або залишити. Шкірка зовсім не псує квашений кавун, вона виходить більш твердою у порівнянні з ніжною м'якоттю.
2. Поріжте кавун шматочками завтовшки 2 см. Можна пошматувати кавун великими скибочками, а можна невеликими кубиками. Головне - щоб він вліз у банку, в якій ви його готуватимете.
3. Підготуйте часник і зелень. Почистіть, помийте і дрібно поріжте. При бажанні можете взяти трохи улюблених спецій, вони нададуть пікантності закусці.
4. На дно банки покладіть частину часнику і зелені, а потім викладіть кавун. Пошарово чергуйте інгредієнти, поки не заповните банку.
5. Розсіл готується із розрахунку: на 1 л води - 1 ст. ложка солі і 1 ст. ложка цукру. У холодній воді розчиніть сіль і цукор і залийте банку з кавуном.
6. Зав'яжіть банку з солінням марлею і залиш при кімнатній температурі на 1-2 дня. Термін залежить від температури - чим спекотніше, тим швидше закваситься кавун.
7. Через два дні квашені кавуни готові! Можна діставати і їсти. Якщо хочете зберегти соління довше, відправляйте його у холодильник.
8. Примітно, що в квашених кавунах виходить безвідходне виробництво, тому що в хід йде не тільки сам кавун, а й розсіл! Він приємно освіжає, бадьорить і тонізує.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...