Господарці на замітку - рецепт оригінальної закуски: Квашені кавуни (фото)

Квашені кавуни - чудове частування, особливо якщо кавуновий сезон ще не закінчений, а ось червона соковита, солодка і мокра м'якоть вже порядком набридла, і хочеться спробувати що-небудь новеньке і не менш смачне.

Смачний кавун не набридає ніколи. Проте буває, купиш кавунчик, начебто, великий, дзвінкий і красивий, розріжеш, а він зовсім і не солодкий всередині. Або вже зів'яв. Або його так багато, що за раз не з'їсти, а залишати - все одно, що викинути. В цьому випадку вам знадобиться рецепт квашеного кавуна. І продукт не пропаде, і смак помітно збагатиться, та ще й замість десерту отримаєте оригінальну закуску, передають Патріоти України.

Важливо, щоб для закваски ви використали не зіпсований і не скислий кавун. А те, що він виявився не надто солодким - не біда! Процес квашення виправить цей недолік, миттю перетворивши його на гідність.

Квашені кавуни - інгредієнти:

  • 3 кг кавуна,
  • 1 головка часнику,
  • 1 пучок кропу,
  • 2 л води
  • 2 ст. ложки цукру,
  • 2 ст. ложки солі.

Квашені кавуни - приготування:

1. Кавун помийте. Зі шкіркою можете вчинити на свій розсуд - почистити або залишити. Шкірка зовсім не псує квашений кавун, вона виходить більш твердою у порівнянні з ніжною м'якоттю.

2. Поріжте кавун шматочками завтовшки 2 см. Можна пошматувати кавун великими скибочками, а можна невеликими кубиками. Головне - щоб він вліз у банку, в якій ви його готуватимете.

3. Підготуйте часник і зелень. Почистіть, помийте і дрібно поріжте. При бажанні можете взяти трохи улюблених спецій, вони нададуть пікантності закусці.

4. На дно банки покладіть частину часнику і зелені, а потім викладіть кавун. Пошарово чергуйте інгредієнти, поки не заповните банку.

5. Розсіл готується із розрахунку: на 1 л води - 1 ст. ложка солі і 1 ст. ложка цукру. У холодній воді розчиніть сіль і цукор і залийте банку з кавуном.

6. Зав'яжіть банку з солінням марлею і залиш при кімнатній температурі на 1-2 дня. Термін залежить від температури - чим спекотніше, тим швидше закваситься кавун.

7. Через два дні квашені кавуни готові! Можна діставати і їсти. Якщо хочете зберегти соління довше, відправляйте його у холодильник.

8. Примітно, що в квашених кавунах виходить безвідходне виробництво, тому що в хід йде не тільки сам кавун, а й розсіл! Він приємно освіжає, бадьорить і тонізує.

Смачного!
Джерело: lady.tochka.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...