Господарці на замітку - рецепт оригінальної закуски: Квашені кавуни (фото)

Квашені кавуни - чудове частування, особливо якщо кавуновий сезон ще не закінчений, а ось червона соковита, солодка і мокра м'якоть вже порядком набридла, і хочеться спробувати що-небудь новеньке і не менш смачне.

Смачний кавун не набридає ніколи. Проте буває, купиш кавунчик, начебто, великий, дзвінкий і красивий, розріжеш, а він зовсім і не солодкий всередині. Або вже зів'яв. Або його так багато, що за раз не з'їсти, а залишати - все одно, що викинути. В цьому випадку вам знадобиться рецепт квашеного кавуна. І продукт не пропаде, і смак помітно збагатиться, та ще й замість десерту отримаєте оригінальну закуску, передають Патріоти України.

Важливо, щоб для закваски ви використали не зіпсований і не скислий кавун. А те, що він виявився не надто солодким - не біда! Процес квашення виправить цей недолік, миттю перетворивши його на гідність.

Квашені кавуни - інгредієнти:

  • 3 кг кавуна,
  • 1 головка часнику,
  • 1 пучок кропу,
  • 2 л води
  • 2 ст. ложки цукру,
  • 2 ст. ложки солі.

Квашені кавуни - приготування:

1. Кавун помийте. Зі шкіркою можете вчинити на свій розсуд - почистити або залишити. Шкірка зовсім не псує квашений кавун, вона виходить більш твердою у порівнянні з ніжною м'якоттю.

2. Поріжте кавун шматочками завтовшки 2 см. Можна пошматувати кавун великими скибочками, а можна невеликими кубиками. Головне - щоб він вліз у банку, в якій ви його готуватимете.

3. Підготуйте часник і зелень. Почистіть, помийте і дрібно поріжте. При бажанні можете взяти трохи улюблених спецій, вони нададуть пікантності закусці.

4. На дно банки покладіть частину часнику і зелені, а потім викладіть кавун. Пошарово чергуйте інгредієнти, поки не заповните банку.

5. Розсіл готується із розрахунку: на 1 л води - 1 ст. ложка солі і 1 ст. ложка цукру. У холодній воді розчиніть сіль і цукор і залийте банку з кавуном.

6. Зав'яжіть банку з солінням марлею і залиш при кімнатній температурі на 1-2 дня. Термін залежить від температури - чим спекотніше, тим швидше закваситься кавун.

7. Через два дні квашені кавуни готові! Можна діставати і їсти. Якщо хочете зберегти соління довше, відправляйте його у холодильник.

8. Примітно, що в квашених кавунах виходить безвідходне виробництво, тому що в хід йде не тільки сам кавун, а й розсіл! Він приємно освіжає, бадьорить і тонізує.

Смачного!
Джерело: lady.tochka.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

субота, 14 вересень 2024, 0:10

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва, прочитана з чистою душею, допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...