Господарці на замітку: Аджика на зиму (рецепт без помідорів)

Аджика являє собою гостру ароматну закуску, яка добре поєднується з м'ясом або рибою, а також використовується в якості приправи для приготування різних страв.

Існує безліч рецептів аджики на зиму, і виділити якийсь один, найбільш правильний, просто неможливо - це справа смаку кожної господині. Одним подобається більш ніжний соус, інші віддають перевагу гострому і пекучому варіанту, передають Патріоти України.

Традиційна аджика готується з перцю, часнику і спецій і не повинна містити помідорів. Як заготовити таку аджику на зиму:

Інгредієнти:

  • 1,5 кг болгарського перцю,
  • 400 г гіркого червоного перцю,
  • 300 г часнику,
  • 2 ст. ложки 9%-го оцту,
  • 1 ст. ложка насіння коріандру,
  • 1 ст. ложка насіння кропу,
  • 1 ст. ложка хмелі-сунелі,
  • 3 ст. ложки солі.

Приготування:

  1. Перш ніж ти почнеш заготовлювати аджику на зиму, обов'язково одягни рукавички, щоб захистити руки, тому що процес обробки гіркого перцю і часнику просто термоядерний і обпалюючий для ніжної жіночої шкіри.
  2. Всі овочі помий і обсуши. Болгарський перець очисти від плодоніжок і насіння. У гіркого перця насіння видаляти не потрібно. У часнику зріж основу і почисти від лушпиння. Щоб цей процес не дуже втомлював, старайся брати великий часник.
  3. Прокрути всі інгредієнти, включаючи спеції, через м'ясорубку кілька разів, домагаючись практично однорідної консистенції маси. На останньому етапі додай сіль.
  4. Постав аджику на повільний вогонь, додай оцет, доведи до кипіння, але не кип'яти. Розлий аджику по стерилізованих банках і закатай.
  5. Якщо ти маєш підходяще прохолодне місце для тривалого зберігання заготовок (льох, підвал, достатньо місткий холодильник), то можна обійтися і без закатування, але в цьому випадку додай в аджику ще 2 ст. ложки солі. Аджику на зиму розлий по банках або судочках і накрий капроновими кришками.
  6. Існує ще один зручний спосіб зберігання, при якому твоя аджика на зиму не займе багато місця, збереже свій смак, а також набуде оригінального зовнішнього вигляду - заморожування. Для цього приготовлену аджику розлий по фігурних формочках для льоду і відправ у морозилку до повного заморожування. Потім витягни фігурки з форми, переклади в пакети і знову помісти в морозильну камеру. У тебе вийде порційна аджика, яку зручно використовувати при приготуванні страв, а також вона матиме нарядний вигляд на столі (поки не розтане).

Смачного!

Джерело: lady.tochka.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...