Господарці на замітку: Яблучний сік без м'якоті на зиму

Ароматний і смачний яблучний сік, користь якого незаперечна, можна приготувати з різних сортів цього чудового фрукта. Але найкраще для заготовки в домашніх умовах вибирати яблука осінніх сортів − вони більш соковиті і солодкі.

Чим соковитіші плоди, з яких готується яблучний сік на зиму, тим відповідно більше соку і менше відходу ви отримаєте. Але не поспішайте викидати макуху − її також можна використовувати в кулінарії, приготувавши, наприклад, на її основі фруктові оладки або додавши в йогурт, передають Патріоти України.

Яблучний сік на зиму − інгредієнти:

  • яблука,
  • цукор за смаком (не обов'язково).

Яблучний сік − рецепт приготування:

  1. Яблука помийте, розріжте, очистіть від серцевини і хвостиків, виріжте пошкоджені місця і поріжте на невеликі шматочки за розміром вашої соковижималки.
  2. Відіжміть яблучний сік, пропустивши плоди через соковижималку. Використовуйте для цього скляний або емальований посуд.
  3. Відокремте яблучний сік від м'якоті, процідивши його в чисту емальовану каструлю через кілька шарів марлі.
  4. Поставте каструлю на вогонь і за смаком додай цукор. Якщо для приготування соку ви використовуєте солодкі плоди, можетк готувати яблучний сік без цукру.
  5. Помішуючи сік і знімаючи утворену піну, доведіть його практично до кипіння, потримай 2-3 хвилини на вогні, але не кип'ятіть. Температура соку має становити 90-95°С.
  6. Розлийте яблучний сік без м'якоті по чистих стерилізованих банках і закатайте металевими кришками. Переверніть банки догори дном, укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження.
  7. Готовий яблучний сік на зиму можна зберігати при кімнатній температурі. Відкривши банку, сік можна розбавити кип'яченою водою і додати цукор за смаком, якщо його концентрація вам здасться занадто насиченою.

Смачного!

Джерело: lady.tochka.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...