Господарці на замітку: Яблучний сік без м'якоті на зиму
Ароматний і смачний яблучний сік, користь якого незаперечна, можна приготувати з різних сортів цього чудового фрукта. Але найкраще для заготовки в домашніх умовах вибирати яблука осінніх сортів − вони більш соковиті і солодкі.

Чим соковитіші плоди, з яких готується яблучний сік на зиму, тим відповідно більше соку і менше відходу ви отримаєте. Але не поспішайте викидати макуху − її також можна використовувати в кулінарії, приготувавши, наприклад, на її основі фруктові оладки або додавши в йогурт, передають Патріоти України.
Яблучний сік на зиму − інгредієнти:
- яблука,
- цукор за смаком (не обов'язково).
Яблучний сік − рецепт приготування:
- Яблука помийте, розріжте, очистіть від серцевини і хвостиків, виріжте пошкоджені місця і поріжте на невеликі шматочки за розміром вашої соковижималки.
- Відіжміть яблучний сік, пропустивши плоди через соковижималку. Використовуйте для цього скляний або емальований посуд.
- Відокремте яблучний сік від м'якоті, процідивши його в чисту емальовану каструлю через кілька шарів марлі.
- Поставте каструлю на вогонь і за смаком додай цукор. Якщо для приготування соку ви використовуєте солодкі плоди, можетк готувати яблучний сік без цукру.
- Помішуючи сік і знімаючи утворену піну, доведіть його практично до кипіння, потримай 2-3 хвилини на вогні, але не кип'ятіть. Температура соку має становити 90-95°С.
- Розлийте яблучний сік без м'якоті по чистих стерилізованих банках і закатайте металевими кришками. Переверніть банки догори дном, укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження.
- Готовий яблучний сік на зиму можна зберігати при кімнатній температурі. Відкривши банку, сік можна розбавити кип'яченою водою і додати цукор за смаком, якщо його концентрація вам здасться занадто насиченою.
Смачного!
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
Інші публікації автора
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...