Щоб робити сік з яблук, необхідно запастися спеціальним гвинтовим пресом для фруктів. Щодо яблук, то тиснути краще осінньо-зимові соковиті сорти з помірною кислотністю, передають Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:
"Заготовить на зиму можно яблочный сок без мякоти или с мякотью, в некоторых рецептах рекомендуют добавлять сахар. Но когда фрукты сладких сортов, то нет необходимости в дополнительном подсластителе напитка. В среднем из 2 кг яблок, получается литр сока. Для приготовления яблочного сока часто используют соковарку.
Приготовить яблочный сок дома достаточно трудно, в основном из-за трудозатратного процесса прессования яблок. Отжимается сок не единожды, поскольку после первого отжима в мезге его остается еще много. Яблочный сок обязательно надо стерилизовать, только тогда можно быть уверенным, что он будет храниться длительный период.
1. Яблочный сок без мякоти
Приготовление:
2. Яблочный сок с мякотью
Ингредиенты:
Приготовление:
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...