Господарці на замітку: Яблучний сік на зиму

Коли яблук в саду предостатньо і з'їсти все неможливо фізично, можна приготувати в домашніх умовах смачний і натуральний яблучний сік і законсервувати його на зиму.

Щоб робити сік з яблук, необхідно запастися спеціальним гвинтовим пресом для фруктів. Щодо яблук, то тиснути краще осінньо-зимові соковиті сорти з помірною кислотністю, передають Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:

"Заготовить на зиму можно яблочный сок без мякоти или с мякотью, в некоторых рецептах рекомендуют добавлять сахар. Но когда фрукты сладких сортов, то нет необходимости в дополнительном подсластителе напитка. В среднем из 2 кг яблок, получается литр сока. Для приготовления яблочного сока часто используют соковарку.

Приготовить яблочный сок дома достаточно трудно, в основном из-за трудозатратного процесса прессования яблок. Отжимается сок не единожды, поскольку после первого отжима в мезге его остается еще много. Яблочный сок обязательно надо стерилизовать, только тогда можно быть уверенным, что он будет храниться длительный период.

1. Яблочный сок без мякоти

Приготовление:

  1. Перебрать, промыть, разрезать яблоки на мелкие кусочки.
  2. Поместить фрукты под пресс, выдавить сок.
  3. Профильтровать через сито или марлю сложенную в несколько слоев полученный сок первого отжима.
  4. Слить в посуду из нержавеющей стали подогреть до 85°C.
  5. Разлить сок в стерилизованные банки.
  6. Стерилизовать 2-3 литровые банки около получаса.
  7. Закатать жестяными крышками.

2. Яблочный сок с мякотью

Ингредиенты:

  • Яблоки - 1 кг;
  • Сахар - 100 гр.
  • Вода - 50 мл.

Приготовление:

  1. Нарезать чистые яблоки на небольшие кусочки, сложить в кастрюлю.
  2. Залить водой, накрыть крышкой, поставить на огонь.
  3. Распаривать на маленьком огне до мягкости около четверти часа.
  4. Перетереть через сито, поставить пюре на огонь, добавить сахар.
  5. Тщательно перемешать, разлить по банкам.
  6. Пастеризовать 25 минут.
  7. Закатать жестяными крышками.

Джерело: ivona.bigmir.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...

Світла середа 2025: Традиції і заборони третього дня після Великодня

середа, 23 квітень 2025, 7:40

Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...