Як заготовити квітну капусту на зиму, відомо не всім. Більш того, деяким навіть невтямки, що консервована квітна капуста - дуже смачне, практично делікатесне, блюдо, передають Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:
"В сети и книгах по кулинарии можно найти рецепты заготовки цветной капусты в виде салатов, ее также маринуют классическим способом либо по-корейски, с добавлением характерных специй. Мы предлагаем рецепт консервирования цветной капусты в заправке из помидоров, чеснока и сладкого перца.
Ингредиенты:
цветная капуста 2 кг;
помидоры 1,2 кг;
чеснок 1 головка;
сладкий перец 200 г;
петрушка 200 г;
соль 2 ст.л.;
сахар 100 г;
уксус 9%;
растительное масло по 100 мл.
Приготовление:
1. Разделить капусту на соцветия, бланшировать в кипящей подсоленной воде 5 минут.
2. Очистить перец от семян, чеснок от шелухи, у помидор удалить остаток плодоножки.
3. Измельчить зелень.
4. Пропустить все, кроме капусты и зелени через мясорубку.
5. Перелить в кастрюлю, добавить соль, сахар, масло. Довести до кипения.
6. Добавить капусту и зелень.
7. Варить на слабом огне 15 минут, в конце влить уксус, снять с огня.
8. Перелить в горячие стерилизованные банки, сразу закатать.
9. Перевернуть банки вверх дном, накрыть теплым."
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...