Господарці на замітку: Як приготувати квітну капусту на зиму

Квітна (цвітна) капуста - корисний, низькокалорійний овоч, доступний практично в будь-який час року, оскільки непогано росте в парникових умовах. У сирому вигляді вона - "на любителя", а от страви, приготовані з квітної капусти обожнюють багато...

Як заготовити квітну капусту на зиму, відомо не всім. Більш того, деяким навіть невтямки, що консервована квітна капуста - дуже смачне, практично делікатесне, блюдо, передають Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:

"В сети и книгах по кулинарии можно найти рецепты заготовки цветной капусты в виде салатов, ее также маринуют классическим способом либо по-корейски, с добавлением характерных специй. Мы предлагаем рецепт консервирования цветной капусты в заправке из помидоров, чеснока и сладкого перца.

Ингредиенты:

цветная капуста 2 кг;

помидоры 1,2 кг;

чеснок 1 головка;

сладкий перец 200 г;

петрушка 200 г;

соль 2 ст.л.;

сахар 100 г;

уксус 9%;

растительное масло по 100 мл.

Приготовление:

1. Разделить капусту на соцветия, бланшировать в кипящей подсоленной воде 5 минут.

2. Очистить перец от семян, чеснок от шелухи, у помидор удалить остаток плодоножки.

3. Измельчить зелень.

4. Пропустить все, кроме капусты и зелени через мясорубку.

5. Перелить в кастрюлю, добавить соль, сахар, масло. Довести до кипения.

6. Добавить капусту и зелень.

7. Варить на слабом огне 15 минут, в конце влить уксус, снять с огня.

8. Перелить в горячие стерилизованные банки, сразу закатать.

9. Перевернуть банки вверх дном, накрыть теплым."

Джерело: ivona.bigmir.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...