Господарці на замітку: Як приготувати квітну капусту на зиму

Квітна (цвітна) капуста - корисний, низькокалорійний овоч, доступний практично в будь-який час року, оскільки непогано росте в парникових умовах. У сирому вигляді вона - "на любителя", а от страви, приготовані з квітної капусти обожнюють багато...

Як заготовити квітну капусту на зиму, відомо не всім. Більш того, деяким навіть невтямки, що консервована квітна капуста - дуже смачне, практично делікатесне, блюдо, передають Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:

"В сети и книгах по кулинарии можно найти рецепты заготовки цветной капусты в виде салатов, ее также маринуют классическим способом либо по-корейски, с добавлением характерных специй. Мы предлагаем рецепт консервирования цветной капусты в заправке из помидоров, чеснока и сладкого перца.

Ингредиенты:

цветная капуста 2 кг;

помидоры 1,2 кг;

чеснок 1 головка;

сладкий перец 200 г;

петрушка 200 г;

соль 2 ст.л.;

сахар 100 г;

уксус 9%;

растительное масло по 100 мл.

Приготовление:

1. Разделить капусту на соцветия, бланшировать в кипящей подсоленной воде 5 минут.

2. Очистить перец от семян, чеснок от шелухи, у помидор удалить остаток плодоножки.

3. Измельчить зелень.

4. Пропустить все, кроме капусты и зелени через мясорубку.

5. Перелить в кастрюлю, добавить соль, сахар, масло. Довести до кипения.

6. Добавить капусту и зелень.

7. Варить на слабом огне 15 минут, в конце влить уксус, снять с огня.

8. Перелить в горячие стерилизованные банки, сразу закатать.

9. Перевернуть банки вверх дном, накрыть теплым."

Джерело: ivona.bigmir.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

"Нація – це не про мову чи про історію, а про модернізацію", - історик

вівторок, 13 листопад 2018, 6:40

Ярослав Грицак - український науковець, історик і публіцист, доктор історичних наук, професор Українського Католицького Університету, директор Інституту історичних досліджень Львівського національного університету ім. І.Франка. Історик розповів, чому п...

Свято наближається: У скільки обійдеться новорічний стіл

вівторок, 13 листопад 2018, 6:24

На святковий новорічний стіл уже зараз варто робити запаси та відкладати гроші. Адже через неповні 2 місяці витрати на меню, аналогічне торішньому, будуть приблизно на 20% більше, ніж в грудні 2017 року. Що варто купити вже сьогодні, а з чим можна не п...