Господарці на замітку: Як зробити домашню курячу тушонку (покроковий рецепт)

Тушонка - м'ясний продукт, який пройшов процес консервації з метою збільшення тривалості його зберігання.

Заготівля м'яса на зиму - дуже популярний вид консервації в СРСР, але на пострадянському просторі тушонку закривають до сих пір. Домашню тушонку можна робити з будь-якого виду м'яса. Особливо популярна - куряча тушонка на зиму, а також тушонка свиняча і тушонка яловича. Справжнім делікатесом вважають тушонку з кролика на зиму і качину тушонку, передають Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:
"Как приготовить домашнюю тушенку знают немногие, в основном вкусными рецептами владеют жители сел. Но сделать заготовку можно и в городской квартире, не обязательно при этом приобретать целую свиную тушу. Очень вкусную тушенку можно приготовить в духовке или кастрюле, а самые опытные хозяйки могут даже использовать мультиварку.

Мы расскажем, как заготовить куриную тушенку в духовке, а потом закатать ее в стеклянные банки.

Ингредиенты:

Курица 2 кг

Лук репчатый 1 шт.

Перец черный горошком 6-8 шт.

Соль 2 ч.л.

Перец черный молотый по вкусу

Лавровый лист 4 шт.

Соль 200 г

Приготовление:

1. Вымыть тщательно куриную тушку, разделать на порционные куски.

2. Измельчить лук до состояния пюре.

3. Перемешиваем куриные кусочки с солью в соотношении 1:1, а также луковой кашицей, молотым черным перцем.

4. Положить перец горошком и лавровый лист в стерилизованные банки.

5. Заполнить банки куриными кусочками, прикрыть крышками.

6. Поставить банки в поддон с солью отправить в духовку.

7. Прогреть до 110 С, готовить 40 минут.

8. Увеличить температуру до 180 градусов, тушить еще 2,5 часа.

9. Закатать герметично крышками, перевернуть банки вверх дном, укрыть пледом.

10. Хранить в холодном месте, лучше холодильнике."

Джерело: ivona.bigmir.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

"Пилип не до всіх прилип": У християн східного обряду починається Різдв'яний піст. Що треба знати про Пилипівку

понеділок, 28 листопад 2022, 9:09

Заговини до посту завжди починається на Пилипов день (27 листопада), звідси бере початок народна назва цієї церковної аскези. 28 листопада, для православних вірян починається Різдвяний піст, котрий встановлено на честь святкування Різдва Христового, на...

Покрова Пресвятої Богородиці: Народні повір'я і традиції свята

п’ятниця, 14 жовтень 2022, 6:28

Для всього православного світу 14 жовтня є особливою датою - саме в цей день відзначається велике свято Покрови Пресвятої Богородиці. Одне з найулюбленіших свят українців (церков названих на честь Покрови - найбільше на території України.-ред.) пов'яза...