Господарці на замітку: Як зробити домашню курячу тушонку (покроковий рецепт)

Тушонка - м'ясний продукт, який пройшов процес консервації з метою збільшення тривалості його зберігання.

Заготівля м'яса на зиму - дуже популярний вид консервації в СРСР, але на пострадянському просторі тушонку закривають до сих пір. Домашню тушонку можна робити з будь-якого виду м'яса. Особливо популярна - куряча тушонка на зиму, а також тушонка свиняча і тушонка яловича. Справжнім делікатесом вважають тушонку з кролика на зиму і качину тушонку, передають Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:
"Как приготовить домашнюю тушенку знают немногие, в основном вкусными рецептами владеют жители сел. Но сделать заготовку можно и в городской квартире, не обязательно при этом приобретать целую свиную тушу. Очень вкусную тушенку можно приготовить в духовке или кастрюле, а самые опытные хозяйки могут даже использовать мультиварку.

Мы расскажем, как заготовить куриную тушенку в духовке, а потом закатать ее в стеклянные банки.

Ингредиенты:

Курица 2 кг

Лук репчатый 1 шт.

Перец черный горошком 6-8 шт.

Соль 2 ч.л.

Перец черный молотый по вкусу

Лавровый лист 4 шт.

Соль 200 г

Приготовление:

1. Вымыть тщательно куриную тушку, разделать на порционные куски.

2. Измельчить лук до состояния пюре.

3. Перемешиваем куриные кусочки с солью в соотношении 1:1, а также луковой кашицей, молотым черным перцем.

4. Положить перец горошком и лавровый лист в стерилизованные банки.

5. Заполнить банки куриными кусочками, прикрыть крышками.

6. Поставить банки в поддон с солью отправить в духовку.

7. Прогреть до 110 С, готовить 40 минут.

8. Увеличить температуру до 180 градусов, тушить еще 2,5 часа.

9. Закатать герметично крышками, перевернуть банки вверх дном, укрыть пледом.

10. Хранить в холодном месте, лучше холодильнике."

Джерело: ivona.bigmir.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...