Господарці на замітку: Ікра з гарбуза на зиму

Ікра з гарбуза на зиму обов'язково припаде до смаку любителям кабачкової ікри, оскільки їх можна назвати родичками.

Ікра з гарбуза дуже схожа на кабачкову і за своїм пікантним смаком, і за яскравим кольором, і за ніжною консистенцією, але, мабуть, в рази корисніша завдяки вітамінам і мікроелементам, що в ній містяться, передають Патріоти України.

При цьому на відміну від кабачків гарбуз доступний протягом усієї осені і добре зберігається практично до самої весни, а значить, ти ще встигнеш зробити ікру з гарбуза на зиму, закатавши кілька баночок.

Інгредієнти:

  • 1 кг очищеного гарбуза,
  • 2 цибулини,
  • 1 болгарський перець,
  • 3 зубки часнику,
  • 2 ст. ложки томатної пасти,
  • 4 ст. ложки олії,
  • 3 ст. ложки 9%-го оцту,
  • 1 ст. ложка цукру,
  • щіпка паприки,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • 1 ст. ложка солі,
  • 100 мл води.

Приготування:

  1. Очищений гарбуз потри на крупній тертці. Можна подрібнити гарбуз, пропустивши його через м'ясорубку або блендер.
  2. Болгарський перець потри на дрібній тертці. Цибулю дрібно поріж. Часник пропусти через часничницю.
  3. У сотейнику в розігрітій олії спасеруй цибулю 5-7 хвилин, потім додай гарбуз і болгарський перець.
  4. Готуй овочі на середньому вогні, періодично помішуючи, щоб не підгоріли, 15 хвилин.
  5. Томатну пасту змішай з водою і влий в ікру з гарбуза. Перемішай і тушкуй 30-40 хвилин на середньому вогні.
  6. Наприкінці додай часник, спеції, оцет, а також сіль і цукор за смаком. Залежно від солодкості гарбуза, скоректуй кількість цукру. Готуй ікру з гарбуза ще 5 хвилин.
  7. Розклади ікру з гарбуза по підготовлених стерилізованих банках і закатай. Переверни банки догори дном, вкутай ковдрою і залиш до повного охолодження.
  8. Ікра з гарбуза на зиму готова. Зберігай її в прохолодному темному місці.

Смачного!

Джерело: lady.tochka.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...