Серпень - законний час баштанних культур. Якщо вони вирощені в нормальних умовах, без додавання хімікатів, то їхня користь незаперечна, передають Патріоти України.
Кавун
Корисні властивості кавуна:
Як вибрати кавун:
Купувати кавун варто тільки в правильних місцях. У магазинах, супермаркетах, на спеціально обладнаних точках. Врахуйте, що у такої точки повинен бути навіс, до того ж кавуни не можуть лежати на землі. Краще за все, якщо відстань до землі буде не менше 15 сантиметрів.
Зверніть увагу, що у продавця обов'язково мають бути всі документи на товар, які треба не соромитися переглядати.
Ваш ідеальний кавун повинен бути ідеально цілим: без тріщин, прим'ятостей, западин і вже тим більше без гнилі. Через пошкоджені місця в кавун можуть пролізти бактерії, і почнуться процеси гниття. До речі, це ж стосується розрізаних кавунів. Якщо хочете купити лише половину, просіть, щоб кавун розрізали при вас. Адже невідомо, скільки він пролежав на сонці до вашого приходу.
Уникайте дуже великих і дуже дрібних кавунів. Ідеальний кавун - середнього розміру. Крім того, про стиглість кірки свідчить також контрастність смужок. Чим їх більше - тим смачнішим виявиться кавун. До речі, про стиглість плоду може свідчити і жовта пляма на боці кавуна, на якому він лежав. Стежте, щоб ця пляма не була коричневого кольору, це може свідчити про те, що у вас в руках перезрілий кавун.
Ви напевно не раз помічали, що покупці в магазинах постукують і поплескують по кавуну. Вони знають, що стиглий кавун повинен дзвеніти. Не втрачайте ще й такої можливості перевірити кавун, щоб роздобути найсмачніший.
Топ-3 страви з кавуна:
Салат з кавуна, м'яти і фети
Приготування:
Гаспачо з кавуном
Приготування:
Молочно-кавуновий шейк
Приготування:
Варення з кавуна:
Вам знадобиться:
Як приготувати:
Наріжте м'якоть кубиками і видаліть всі кісточки. Посипте цукром і дайте постояти 2-3 години. Потім злийте сік і зваріть з нього сироп. Залийте сиропом шматочки кавуна і доведіть до кипіння. Зніміть варення з вогню і дай настоятися 8-10 годин.
Після цього знову доведіть до кипіння варення і знову дайте настоятися 3-5 годин. Тепер додайте ванілін, лимонний сік і кип'ятіть 3-5 хвилин.
Нарешті варення розлийте по стерилізованих банках і закатайте.
Фреш з кавуна зі смородиною:
Вам знадобиться:
Як приготувати: Перш, ніж готувати фреш, добре промийте і остудіть ягоди. Відіжміть з фруктів сік або ж змішайте м'якоть в блендері, додавши сік лимона.
Подавайте фреш, прикрасивши ягодами смородини і часточкою кавуна.
Посмакуй кавуново-імбирний лід:
Вам знадобиться:
Як приготувати: Імбир очистіть й крупно наріжте, з кавуна видаліть кісточки. У невеликій каструльці змішайте воду з цукром та імбиром. Доведіть сироп до кипіння на вогні сильніше середнього, зменшіть вогонь і варіть близько 10 хвилин. Зніміть з вогню й остудіть. Не поспішайте, чим довше холоне - тим імбирніше лід! Витягніть імбир, у сироп додайте кавун і лимонний сік і змішайте до однорідної маси. Поставте суміш у холодильник, заморозьте, подавайте у формочках.
Освіжися гранітою з кавуном:
Граніта - це італійський десерт по типу сорбета, але він більше схожий на фруктовий лід. Цей десерт відмінно освіжить тебе в жару й додасть бадьорості! Готується, відповідно, дуже легко й просто. Спробуй!
Вам знадобиться:
Як приготувати кавунову граніту: У блендер покладіть половину кавуна, половину соку лайма й половину цукру. Збийте до однорідної маси, потім перелийте в окремий посуд. Повторіть з іншою половиною інгредієнтів. Перелийте суміш у досить велику форму випічки. Залиште у морозилці протягом двох-трьох годин, а потім почніть зішкрібати згори мерзлий шар. І знову відставте у морозилку. Повторіть процес, поки вся суміш не скінчиться.
Алкогольний коктейль з кавуна:
Якщо вже готувати коктейль з кавуна в п'ятницю, то неодмінно алкогольний. Спробуйте приготувати кавуновий Мохіто, це дуже смачний і освіжаючий коктейль!
Вам знадобиться:
Як приготувати: Розітріть м'яту із цукром і лаймом, залишивши кілька скибочок для прикрашання. У склянку покладіть шматочки кавуна і трохи кавунового соку, лайм, м'яту, налийте ром і воду і наостанок - щедру жменю льоду, прикрасьте і подавайте.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...