Господарці на замітку: Манник на кефірі з ягідною начинкою

У сезон ягід хочеться насолодитися ними і в свіжому, і у вареному вигляді, і в якості начинки в різноманітній випічці.

Пропонуємо вашій увазі манник, рецепт якого містить свіжі сезонні ягоди. Готується просто і швидко, а смак - за вуха не відтягнеш, особливо, якщо в сім'ї є ласуни, - передають Патріоти України.

Ягоди в манник підійдуть будь-які: і смородина, і агрус, і вишня, і полуниця, і чорниця. Залежно від кислоти обраних ягід ти можеш підсолодити манник цукровою пудрою.

Манник на кефірі і сметані з ягодами - інгредієнти:

  • 250 г ягід (смородина, агрус, полуниця та ін.),
  • 160 г манної крупи,
  • 200 мл кефіру,
  • 100 г сметани,
  • 50 г вершкового масла,
  • 1 яйце,
  • 100 г цукру,
  • 10 г ванільного цукру,
  • 100 г борошна,
  • 0,5 ч. ложки соди,
  • щіпка солі.

Манник з ягідною начинкою - приготування:

  1. Ягоди перебери, помий, обсуши і відокрем хвостики. Якщо ягоди кислі, можеш присипати їх цукровою пудрою за смаком.
  2. З'єднай кефір і сметану, додай туди манку, перемішай і залиш на 20-30 хвилин, щоб манка набухла.
  3. Яйце збий із цукром і ванільним цукром до білого кольору.
  4. З'єднай просіяне борошно з содою і сіллю.
  5. У розбухлу кисломолочну суміш із манкою додай збите яйце з цукром і перемішай.
  6. Поступово всип борошно, додай м'яке вершкове масло і заміси тісто. Тісто на манник по консистенції має вийти, як густа сметана.
  7. Більшу частину тіста вилий у форму для випікання, застелену пергаментом. Зверху виклади ягоди і залий рештою тіста.
  8. Відправляй маннік у духовку, розігріту до 180°С, і випікай 35-40 хвилин. Перевірити готовність манника можна дерев'яною паличкою - якщо паличка суха, значить, манник готовий.
  9. Готовий манник дістань із духовки і залиш остигати у формі.
  10. Прикрась манник свіжими ягодами і цукровою пудрою, наріж на порційні шматочки і подавай до чаю.

Смачного!

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...