Господарці на замітку: Тушковані баклажани (рецепт з овочами)
Печені, смажені чи тушковані баклажани - це завжди смачно і корисно.

А поєднання в різних кількостях з іншими овочами і улюбленими спеціями дозволяє кожного разу отримувати страву з новим смаком, передають Патріоти України.
Пропонуємо вам смачний, швидкий і простий рецепт осінньої вечері - тушковані баклажани з овочами.
Тушковані баклажани - інгредієнти:
- 3 баклажани,
- 3 помідори,
- 2 болгарських перця,
- 1 морква,
- 2 цибулини,
- 2 зубки часнику,
- пучок зелені,
- 2 ст. ложки олії,
- 1 ч. ложка оцту,
- 0,5 ч. ложки цукру,
- 2 лаврових листа,
- чорний мелений перець за смаком,
- сіль за смаком.
Тушковані баклажани - приготування:
- Всі овочі помий, почисти. Баклажани поріж кубиками, посоли, залиш на 20 хвилин і змий водою, щоб із них пішла гіркота.
- Цибулю дрібно поріж. Моркву і болгарський перець поріж великою соломкою. Помідори також поріж великими часточками. Часник пропусти через часничницю. Подрібни зелень.
- Цибулю спасеруй 3 хвилини в олії у розігрітому сотейнику.
- Поетапно обсмажуючи по 3-5 хвилин, додавай овочі в такій послідовності: морква, болгарський перець, баклажани, помідори.
- Перемішай і потушкуй під кришкою 3 хвилини. Воду додавати не потрібно, тому що овочі пустять сік.
- В останню чергу поклади до овочів зелень, часник і лавровий лист, посоли, поперчи, додай цукор і оцет.
- Накрий кришкою і постав сотейник у розігріту до 180°С духовку на 10 хвилин.
- Подавай тушковані баклажани як основну страву або з гарніром: відварною картоплею, рисом чи картопляним пюре.
- Тушковані баклажани з овочами смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Смачного!
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
Інші публікації автора
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...