Господарці на замітку: Тушковані баклажани (рецепт з овочами)

Печені, смажені чи тушковані баклажани - це завжди смачно і корисно.

А поєднання в різних кількостях з іншими овочами і улюбленими спеціями дозволяє кожного разу отримувати страву з новим смаком, передають Патріоти України.

Пропонуємо вам смачний, швидкий і простий рецепт осінньої вечері - тушковані баклажани з овочами.

Тушковані баклажани - інгредієнти:

  • 3 баклажани,
  • 3 помідори,
  • 2 болгарських перця,
  • 1 морква,
  • 2 цибулини,
  • 2 зубки часнику,
  • пучок зелені,
  • 2 ст. ложки олії,
  • 1 ч. ложка оцту,
  • 0,5 ч. ложки цукру,
  • 2 лаврових листа,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Тушковані баклажани - приготування:

  1. Всі овочі помий, почисти. Баклажани поріж кубиками, посоли, залиш на 20 хвилин і змий водою, щоб із них пішла гіркота.
  2. Цибулю дрібно поріж. Моркву і болгарський перець поріж великою соломкою. Помідори також поріж великими часточками. Часник пропусти через часничницю. Подрібни зелень.
  3. Цибулю спасеруй 3 хвилини в олії у розігрітому сотейнику.
  4. Поетапно обсмажуючи по 3-5 хвилин, додавай овочі в такій послідовності: морква, болгарський перець, баклажани, помідори.
  5. Перемішай і потушкуй під кришкою 3 хвилини. Воду додавати не потрібно, тому що овочі пустять сік.
  6. В останню чергу поклади до овочів зелень, часник і лавровий лист, посоли, поперчи, додай цукор і оцет.
  7. Накрий кришкою і постав сотейник у розігріту до 180°С духовку на 10 хвилин.
  8. Подавай тушковані баклажани як основну страву або з гарніром: відварною картоплею, рисом чи картопляним пюре.
  9. Тушковані баклажани з овочами смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Смачного!

Джерело: lady.tochka.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...