Господині на замітку: Домашня ковбаса із курячим м'ясом

Спробувавши хоча би раз домашню ковбаску зі справжнього м'яса, тобі навряд чи захочеться знову повертатися до покупних варіантів сумнівної якості. Адже що може бути краще власноруч приготовленою закуски?

Домашня ковбаса за цим рецептом виходить з ніжним і соковитим курячим м'ясом, пікантною діжонською гірчицею і ароматними прянощами в хрусткій рум'яній оболонці - саме те, що потрібно на святковому столі, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 2 кг курячих стегенець,
  • 200 г свинячого шпику,
  • 3 шт. кишок,
  • 1 головка часнику,
  • 1 ст. ложка діжонської гірчиці,
  • хмелі-сунелі за смаком,
  • мелена паприка за смаком,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • цукор за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. З курячих стегенець зніми м'ясо, відділяючи шкірку і жир.
  2. Курячий і свинячий жир, а також шкірку і часник пропусти через дрібну решітку м'ясорубки. Куряче м'ясо перекрути через крупну решітку м'ясорубки.
  3. Змішай м'ясо з іншим фаршем, додай сіль, цукор, гірчицю і спеції і добре перемішай. Постав фарш для домашньої ковбаси у холодильник на 2-3 години, щоб він промаринувався.
  4. Підготовлені очищені цілі кишки за допомогою спеціальної насадки на м'ясорубці начини фаршем. Зав'яжи кінці і вклади на деко. Дай ковбасній заготовці полежати, щоб підсохла оболонка.
  5. Додай на деко трохи води і відправ домашню ковбасу в кишках за рецептом у розігріту до 80°С духовку на 15 хвилин. Потім дістань ковбасу і в кількох місцях наколи голкою або зубочисткою, щоб вона не лопнула.
  6. Знову поверни домашню ковбасу в розігріту до 200°С духовку і запікай до рум'яного кольору приблизно 1 годину.
  7. Готову домашню ковбасу остуди і виклади на блюдо.
  8. Зберігати домашню ковбасу краще, заливши в гарячому вигляді смальцем, а перед подачею знову обсмажити на сковороді.

Смачного!

Джерело: lady.tochka.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...