Господині на замітку: Домашній вершковий сир із зеленню і часником (відео)

Домашній сир готують з різних продуктів - ряжанки, сметани, йогурту або їх сумішей, але найкращий ніжний домашній сир з нежирного кефіру.

Готується він дуже просто, головне трохи почекати, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
  • Кефір 1% 500 мл.
  • Зелень кропу 1 пучок
  • Часник 2 зубчики
  • Сіль 0,5 ч.л.
Купуємо кефір в плівці (не в пляшці) і відправляємо його в морозилку до повного замерзання (на ніч). Крижинку з кефіру дістаємо, плівку зрізаємо, укладаємо майбутній сир в 2-3 шари марлі, робимо мішечок і зав'язуємо. Підвішуємо над мискою або глибокою тарілкою на 12 годин, кефір буде поступово танути, сироватка з нього буде стікати в ємність.
Дрібно ріжемо кріп, видавлюємо часник, додаємо сіль і все добре перемішуємо. Робимо ковбаску з сиру і обкачуємо її в укропно-часниковій суміші. Загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 2-3 години.
Смачний домашній сир з нежирного кефіру готовий! Смачного!

Докладніший процес приготування дивіться на відео:

Джерело: Шеф-повар
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...