Готуйте ароматний фарширований перець за найкращими рецептами української кухні.
Фарширований перець - смачна і красива страва осіннього столу. передають Патріоти України.
Фарширований перець із м'ясом та рисом
Інгредієнти:
6-8 солодких перців,
м'ясний фарш,
1 морквина,
2 цибулини,
1 склянка рису,
3 ст.л. томатної пасти або кетчупу,
1 яйце,
олія,
сіль, перець, лавровий лист - за смаком,
свіжа зелень.
Фарширований перець - приготування:
Вимий перець, по колу виріж плодоніжку й видали насіння.
Рис відвари до напівготовності.
Цибулю наріж півкільцями, моркву натри на крупній тертушці.
Цибулю й моркву обсмаж на олії до золотистої скоринки.
Потім додай м'ясний фарш, сире яйце, сіль, спеції, ретельно перемішай і потримай на повільному вогні 5-7 хвилин.
Потім додай відварений рис і ще раз ретельно перемішай, за необхідності можна присолити або додати спецій.
Фаршируємо перці приготованою начинкою.
Потім на дно каструлі, в якій тушкуватимуться фаршировані перці, наливаємо олію, за смаком кладемо чорний перець горошком і лавровий лист, потім викладаємо фаршировані перці.
Додай окріп, щоб він ледве покрив перці, закрий каструлю кришкою і став тушкуватися на 35-40 хвилин.
Коли вода в каструлі з фаршированим перцем закипить, треба додати томатну пасту і трохи зменшити вогонь.
Фаршировані перці готові! Найсмачніше подавати фарширований перець зі свіжою зеленню і сметаною.
Фарширований перець з овочами та рисом
Інгредієнти:
6 солодких перців,
2-3 морквини,
2-3 цибулини,
2 помідори,
1 баклажан - за смаком,
4 зубчики часнику,
1 склянка рису,
500 мл овочевого або курячого бульйону,
олія,
томатна паста - за смаком,
сіль, спеції - за смаком.
Фарширований перець - приготування:
Перець вимий, видали плодоніжки й очисти від насіння.
Овочі дрібно наріж і тушкуй на розігрітій олії до готовності, додавши сіль і спеції за смаком.
Відвари рис до напівготовності та змішай з овочевим фаршем - начинка готова.
Фаршируй перці, потім виклади їх у каструлю, на дно додавши олію, а зверху заливши бульйоном.
Тушкуй на середньому вогні 15 хвилин, потім додай дрібно нарізану свіжу зелень, томатну пасту, спеції і дрібно нарізаний часник.
Зменш вогонь і тушкуй іще 25-30 хвилин.
Фарширований перець готовий. Подавай до столу зі свіжою зеленню, сметаною й часником.
Фарширований перець з
куркою та овочам
Інгредієнти:
5-6 фаршированих перців,
600 г курячої грудинки,
3 морквини,
2-3 цибулини,
2 помідори,
3 зубчики часнику,
олія,
500 мл курячого бульйону,
2 ст. л. томатної пасти,
сіль, спеції - за смаком,
свіжа зелень.
Фарширований перець - приготування:
Курку наріж дрібними шматочками й обсмаж на середньому вогні до напівготовності.
Потім додай натерту на крупній тертушці моркву, нарізану півкільцями цибулю, кубики помідорів і подрібнений часник.
Посоли, додай спеції й тушкуй 20 хвилин.
Перці помий, видали плодоніжки й насіння, потім начини курячо-овочевим фаршем.
Склади перці в каструлю, на дно наливши олію, зверху залий курячим бульйоном, додай томатну пасту й тушкуй 25-30 хвилин.
За 5 хвилин до готовності додай дрібно нарізану свіжу зелень.
Фарширований перець готовий - подавай до столу зі свіжою зеленню, сметаною або майонезом.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...