Господині на замітку: Фарширований перець по-українськи

Готуйте ароматний фарширований перець за найкращими рецептами української кухні.

Фарширований перець - смачна і красива страва осіннього столу. передають Патріоти України.

Фарширований перець із м'ясом та рисом

Інгредієнти:

  • 6-8 солодких перців,
  • м'ясний фарш,
  • 1 морквина,
  • 2 цибулини,
  • 1 склянка рису,
  • 3 ст.л. томатної пасти або кетчупу,
  • 1 яйце,
  • олія,
  • сіль, перець, лавровий лист - за смаком,
  • свіжа зелень.

Фарширований перець - приготування:

  1. Вимий перець, по колу виріж плодоніжку й видали насіння.
  2. Рис відвари до напівготовності.
  3. Цибулю наріж півкільцями, моркву натри на крупній тертушці.
  4. Цибулю й моркву обсмаж на олії до золотистої скоринки.
  5. Потім додай м'ясний фарш, сире яйце, сіль, спеції, ретельно перемішай і потримай на повільному вогні 5-7 хвилин.
  6. Потім додай відварений рис і ще раз ретельно перемішай, за необхідності можна присолити або додати спецій.
  7. Фаршируємо перці приготованою начинкою.
  8. Потім на дно каструлі, в якій тушкуватимуться фаршировані перці, наливаємо олію, за смаком кладемо чорний перець горошком і лавровий лист, потім викладаємо фаршировані перці.
  9. Додай окріп, щоб він ледве покрив перці, закрий каструлю кришкою і став тушкуватися на 35-40 хвилин.
  10. Коли вода в каструлі з фаршированим перцем закипить, треба додати томатну пасту і трохи зменшити вогонь.
  11. Фаршировані перці готові! Найсмачніше подавати фарширований перець зі свіжою зеленню і сметаною.

Фарширований перець з овочами та рисом

Інгредієнти:

  • 6 солодких перців,
  • 2-3 морквини,
  • 2-3 цибулини,
  • 2 помідори,
  • 1 баклажан - за смаком,
  • 4 зубчики часнику,
  • 1 склянка рису,
  • 500 мл овочевого або курячого бульйону,
  • олія,
  • томатна паста - за смаком,
  • сіль, спеції - за смаком.

Фарширований перець - приготування:

  1. Перець вимий, видали плодоніжки й очисти від насіння.
  2. Овочі дрібно наріж і тушкуй на розігрітій олії до готовності, додавши сіль і спеції за смаком.
  3. Відвари рис до напівготовності та змішай з овочевим фаршем - начинка готова.
  4. Фаршируй перці, потім виклади їх у каструлю, на дно додавши олію, а зверху заливши бульйоном.
  5. Тушкуй на середньому вогні 15 хвилин, потім додай дрібно нарізану свіжу зелень, томатну пасту, спеції і дрібно нарізаний часник.
  6. Зменш вогонь і тушкуй іще 25-30 хвилин.
  7. Фарширований перець готовий. Подавай до столу зі свіжою зеленню, сметаною й часником.

Фарширований перець з куркою та овочам

Інгредієнти:

  • 5-6 фаршированих перців,
  • 600 г курячої грудинки,
  • 3 морквини,
  • 2-3 цибулини,
  • 2 помідори,
  • 3 зубчики часнику,
  • олія,
  • 500 мл курячого бульйону,
  • 2 ст. л. томатної пасти,
  • сіль, спеції - за смаком,
  • свіжа зелень.

Фарширований перець - приготування:

  1. Курку наріж дрібними шматочками й обсмаж на середньому вогні до напівготовності.
  2. Потім додай натерту на крупній тертушці моркву, нарізану півкільцями цибулю, кубики помідорів і подрібнений часник.
  3. Посоли, додай спеції й тушкуй 20 хвилин.
  4. Перці помий, видали плодоніжки й насіння, потім начини курячо-овочевим фаршем.
  5. Склади перці в каструлю, на дно наливши олію, зверху залий курячим бульйоном, додай томатну пасту й тушкуй 25-30 хвилин.
  6. За 5 хвилин до готовності додай дрібно нарізану свіжу зелень.
  7. Фарширований перець готовий - подавай до столу зі свіжою зеленню, сметаною або майонезом.

Смачного!

Джерело: lady.tochka.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...