Домашні цукерки - найсмачніші. У домашніх умовах можна приготувати навіть такий елітний вид цукерок, як шоколадні трюфелі.

Трюфелі вперше приготували французи, вони представляють собою кульки з начинкою з ганаша. Таким хитромудрим словом називають суміш шоколаду, жирних вершків і вершкового масла, передають Патріоти України.
Щоб зробити смачні трюфелі, необхідно вибрати "правильний" шоколад. Так, необхідно вибирати такий, де низький відсоток добавки у вигляді сої. Також не підходить шоколад, в якому багато жиру, оскільки він досить м'який і трюфеля згодом не застигнуть. Відповідний для трюфелів шоколад той, який відколюється, як, наприклад, крижина від айсберга.
А ось який шоколад в співвідношенні какао вибрати для трюфелів, залежить від ваших смакових уподобань. Якщо хочете, щоб трюфелі вийшли з легкою гіркуватістю, тоді можна взяти шоколад з вмістом какао від 70%. Часто до трюфелів додають алкоголь, ідеальний варіант - апельсиновий лікер, хоча можна додати і віскі. Дуже цікавий смак у трюфелів, в які додали гострий перець. В кінці приготування кульки обкачують у какао, мелених горіхах, цукровій пудрі, вафельної стружці.
Ми пропонуємо приготувати трюфелі за класичним рецептом.
Інгредієнти:
- Шоколад 500 г
- Вершки (33%) 250 г
- Апельсиновий лікер 50 мл
- Какао-порошок
Приготування:
- Розтопити шоколад на водяній бані.
- Влити теплі вершки. Ретельно перемішати.
- Додати лікер.
- Викласти масу в скляний посуд.
- Накрити харчовою плівкою.
- Поставити в холодильник на 40 хвилин до легкого затвердіння, щоб консистенція нагадувала пластилін.
- Застелити деко / піднос пергаментом, викласти на нього ложкою трюфеля у вигляді кульок.
- Поставити в холодильник на 15 хвилин.
- Обваляти в просіяному какао, скачати акуратні кульки.
Смачного!
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...