Господині на замітку: Кабачкова ікра без стерилізації

Смачна і корисна кабачкова ікра на зиму являє собою овочеву суміш. Завдяки різному складу і кількості компонентів у ній можна отримати і різний смак самої ікри.

Крім безпосередньо кабачків, до цієї страви з успіхом можна додавати інші сезонні овочі та фрукти: баклажани, помідори, моркву, болгарський перець, зелень, яблука, сливи тощо. Від цього смаковий букет тільки збагатиться, передають Патріоти України.

На відміну від закуски, яка свіжоприготовленою подається на стіл, кабачкова ікра на зиму вимагає обов'язкової добавки оцту. Цей консервант вбереже твою закатку від вибуху.

Інгредієнти:

  • 2 кг кабачків,
  • 0,5 кг моркви,
  • 0,5 кг болгарського перцю,
  • 3-4 цибулини,
  • 2 зубка часника,
  • 2 ст. ложки томатної пасти,
  • 1 ст. ложка цукру,
  • 1 склянка олії,
  • 2 ст. ложки 9%-го оцту,
  • 1 ч. ложка чорного меленого перцю,
  • 1-2 ст. ложки солі.

Спосіб приготування:

  1. Всі овочі ретельно промий, почисть і поріж на невеликі шматочки. Молоді кабачки можна не очищати від шкірки і насіння. Цибулю дрібно поріж.
  2. Моркву, кабачки і перець пропусти через м'ясорубку.
  3. У широкій каструлі з товстими стінками спасеруй подрібнену цибулю.
  4. Переклади до неї овочеву суміш і на великому вогні доведи до кипіння, постійно помішуючи, щоб не підгоріла. Потім залий олією і вари на повільному вогні, періодично помішуючи, приблизно 1 годину.
  5. Посоли, поперчи, додай у кабачкову ікру томат, цукор, подрібнений часник, добре перемішай і продовжуй варити ще 15-20 хвилин.
  6. Після цього налий оцет, перемішай, наповни ікрою стерилізовані банки і закатай.
  7. Переверни банки догори дном, укутай рушником або ковдрою і залиш до повного охолодження.
  8. Домашня кабачкова ікра на зиму згодиться і як самостійна страва з хлібом, і як додаток до різних гарнірів.

Смачного!

Джерело: lady.tochka.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Хіти тижня. "Это было, было...": Радянські звички, від яких краще позбутися

понеділок, 29 листопад 2021, 0:10

Зараз наше мислення зовсім змінилося, і пережитки минулого пора залишити там же ... Причем даже блюда, которые, по сути, сами хлебом и являются, потому что сделаны из такой же муки — макароны и пельмени, например, не говоря уже о тех же яйцах, только в...

З архіву ПУ. Просто і смачно: Рецепти пісних страв до Різдвяного посту (фото)

субота, 27 листопад 2021, 23:55

Різдвяний піст 2018-2019 почнеться 28 листопада і завершиться 7 січня. І у багатьох господинь знову виникає проблема – що приготувати? Асортимент продуктів щедріший, ніж під час Великого посту. Страви на рослинній олії можна готувати кожен день, а у св...