Господині на замітку: Крем-суп з білими грибами і часниковими грінками

При приготуванні можна використовувати як свіжі, так і заморожені гриби.

Поживний і ароматний грибний крем-суп – ідеальне блюдо для осіннього обіду. Ви можете використовувати як свіжі, так і заморожені гриби, передають Патріоти України.

Грибний крем-суп

Інгредієнти на 4 порції:

  • 150 г білих грибів
  • 300 г печериць
  • 2 шт. картоплі
  • 300 мл вершків
  • 300 мл молока
  • 1 зубчик часнику
  • 1 гілочка петрушки
  • кілька шматочків білого хліба
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 ч.л. вершкового масла
  • сіль, перець – за смаком
  • Лук-порей – 1 шт. (тільки біла частина)

Рецепт приготування:

  1. Всі гриби промиваємо, просушуємо від зайвої вологи і нарізаємо шматочками.
  2. На розігріту сковороду додаємо оливкову олію, вершкове масло і злегка обсмажуємо цибулю, додаємо очищену і нарізану кубиками картоплю, на середньому вогні готуємо 5-7 хвилин, потім сюди ж додаємо всі гриби.
  3. У каструлю вливаємо суміш вершків і молока і доводимо до кипіння.
  4. Після того як гриби обсмажили до золотавого кольору, з'єднуємо вміст сковороди з сумішшю молока і вершків. Все разом збиваємо в блендері, якщо суміш занадто густа – додаємо ще трохи молока.
  5. Повертаємо все в каструлю і на повільному вогні, весь час помішуючи, доводимо до кипіння, солимо і перчимо за смаком.
  6. Суп готовий, але нам ще потрібно доповнити його грінками. Для цього шматочки білого хліба, натираємо сумішшю оливкової олії і 1 зубчику часнику та відправляємо на 15 хвилин в духовку при 140 градусах.
  7. Можна доповнити наш крем-суп одним білим грибом, обсмаженим з невеликою кількістю подрібненого волоського горіха.
Джерело: Сегодня
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...