Господині на замітку: Литовські картопляні млинці

Приготувати млинці з борошна, крохмалю і картопляної маси за даним рецептом досить не просто.Тут потрібна певна вправність!

Жемайчу блінай (млинці жемайчу) – традиційні для литовської кухні картопляні млинці з м’ясною начинкою. Особливість – тісто готується з картоплі в мундирах. Назва страви походить від Жемайтія – назви одного з етнографічних регіонів Литви, передають Патріоти України.

Жемайчу – це як у нас картопляні зрази з м’ясом або сиром. Є, правда, кілька відмінностей в приготуванні, які ви побачите в рецепті. При цьому страва завжди виходить дуже ситною і смачною, незважаючи на всю свою простоту.

Вам знадобиться:

  • картопля – 1 кг
  • яйце – 2 шт.
  • крохмаль картопляний – 4-5 ст. ложок
  • яловичина – 300 г
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • олія – 3-5 ст. ложок
  • бульйон – 0,5 склянки
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком

Приготування:

  1. Для початку потрібно відварити картоплю в мундирах, остудити.
  2. Також відварити яловичину в підсоленій воді з додаванням лаврового листка і перцю горошком, остудити.
  3. Відварну картоплю очистіть, перекрутіть на м’ясо- рубці з дрібною решіткою або протріть через сито. Додайте яйця, крохмаль, сіль і добре перемішайте до однорідного стану.
  4. Яловичину також пропустіть через м’ясорубку, наріжте дрібно цибулю.
  5. Обсмажте цибулю на олії до золотистого кольору.
  6. Додайте до цибулі м’ясо, злегка обсмажте.
  7. Додайте бульйон, в якому варилося м’ясо, сіль і перець за смаком, перемішайте. Начинка повинна бути однорідною.
  8. Розділіть картопляну масу на рівні частини.
  9. Змочіть руки у воді, спочатку сформуйте плоскі коржі, поклавши в центр кожної м’ясну начинку. Далі защипніть краї і надайте пиріжкам (млинцям) форму, яка вам більше подобається.
  10. Обсмажте в невеликій кількості олії до красивої рум’яної скоринки з обох сторін.

Подавайте литовські жемайчу блінай зі сметаною або грибним соусом.

Приготувати млинці з борошна, крохмалю і картопляної маси за даним рецептом досить не просто.Тут потрібна певна вправність! І починати тренуватися можна з приготування оладок, поступово згодом збільшуючи їх в розмірах, таким чином ви поступово зможете наблизитися до форми млинця жемайчу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...