Як з'явився салат і кому приписувати авторство - невідомо, але він вдало вписався в меню святкового столу на просторах колишнього СРСР з 70-х років минулого століття, передають Патріоти України.
Як приготувати "Мімозу" знають багато господинь, при цьому рецепт салату у кожної свій. Одні додають туди картоплю, інші, яблука, треті - сир і вершкове масло, деяким подобається в салаті смак волоських горіхів і моркви. Навіть рибні консерви вибирають на свій розсуд: скумбрія, сардини, сайра, горбуша, лосось, тунець, тріска.
Технологія приготування салату - пошарова. Розім'яту виделкою рибу кладуть в самий низ, далі шарами викладають інші інгредієнти. Послідовність шарів - довільна, але прошарок цибулі краще буде поєднуватися з рибою. Якщо використовуються картопля і морква, то їх попередньо необхідно відварити. Верх салату - завжди яєчний. Кожен шар ретельно змащують майонезом. У наш час можна використовувати легкий майонезний соус або замінити його на йогуртову заправку.
Прикрасити салат можна на свій розсуд, часто прикрасою служить просто форма викладеної страви. Наприклад, салат можна приготувати в фігурній ємності або на звичайній, але викласти у вигляді тварини або рослини.
Інгредієнти:
Приготування:
25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...
За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...