Як з'явився салат і кому приписувати авторство - невідомо, але він вдало вписався в меню святкового столу на просторах колишнього СРСР з 70-х років минулого століття, передають Патріоти України.
Як приготувати "Мімозу" знають багато господинь, при цьому рецепт салату у кожної свій. Одні додають туди картоплю, інші, яблука, треті - сир і вершкове масло, деяким подобається в салаті смак волоських горіхів і моркви. Навіть рибні консерви вибирають на свій розсуд: скумбрія, сардини, сайра, горбуша, лосось, тунець, тріска.
Технологія приготування салату - пошарова. Розім'яту виделкою рибу кладуть в самий низ, далі шарами викладають інші інгредієнти. Послідовність шарів - довільна, але прошарок цибулі краще буде поєднуватися з рибою. Якщо використовуються картопля і морква, то їх попередньо необхідно відварити. Верх салату - завжди яєчний. Кожен шар ретельно змащують майонезом. У наш час можна використовувати легкий майонезний соус або замінити його на йогуртову заправку.
Прикрасити салат можна на свій розсуд, часто прикрасою служить просто форма викладеної страви. Наприклад, салат можна приготувати в фігурній ємності або на звичайній, але викласти у вигляді тварини або рослини.
Інгредієнти:
Приготування:
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...