Господині на замітку: Секрети приготування салату "Мімоза"

"Мімоза" - один з найпопулярніших салатів на будь-яке свято. Назвали суміш рибних консервів, яєць, цибулі і майонезу "мімозою" завдяки зовнішньому оформленню: верхній яєчний шар викладають у вигляді гілочки мімози на снігу.

Як з'явився салат і кому приписувати авторство - невідомо, але він вдало вписався в меню святкового столу на просторах колишнього СРСР з 70-х років минулого століття, передають Патріоти України.

Як приготувати "Мімозу" знають багато господинь, при цьому рецепт салату у кожної свій. Одні додають туди картоплю, інші, яблука, треті - сир і вершкове масло, деяким подобається в салаті смак волоських горіхів і моркви. Навіть рибні консерви вибирають на свій розсуд: скумбрія, сардини, сайра, горбуша, лосось, тунець, тріска.

Технологія приготування салату - пошарова. Розім'яту виделкою рибу кладуть в самий низ, далі шарами викладають інші інгредієнти. Послідовність шарів - довільна, але прошарок цибулі краще буде поєднуватися з рибою. Якщо використовуються картопля і морква, то їх попередньо необхідно відварити. Верх салату - завжди яєчний. Кожен шар ретельно змащують майонезом. У наш час можна використовувати легкий майонезний соус або замінити його на йогуртову заправку.

Прикрасити салат можна на свій розсуд, часто прикрасою служить просто форма викладеної страви. Наприклад, салат можна приготувати в фігурній ємності або на звичайній, але викласти у вигляді тварини або рослини.

Інгредієнти:

  • Скумбрія консервована 1 банка;
  • Яйця 3 шт.;
  • Яблука, морква по 1 шт.;
  • Сир 150 г;
  • Сіль;
  • Майонез / натуральний йогурт.

Приготування:

  1. Злити сік з консерви, м'якоть розім'яти виделкою, викласти на блюдо.
  2. Натерти яблуко на терці, змішати з соусом, викласти на рибу.
  3. Натерти сир, додати соус, перемішати. Викласти на яблучний шар.
  4. Натерти варену моркву, з'єднати з соусом, викласти на салат зверху.
  5. Натерти на тертці яйця, змішати з майонезом / йогуртом, покласти верхнім шаром на салат.
  6. Прикрасити на свій розсуд.
Джерело: ivona.bigmir.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...