Господині на замітку: Варення із кизилу з кісточками

Варення із кизилу з кісточкою - не просто смачний, ароматний і насичений десерт на зиму. Це ще й чудовий засіб при застуді, підвищеній температурі, кашлі, болю в горлі та інших неприємностях, які приходять разом із похолоданнями та вірусами.

Готують таке варення як з кісточками, так і без. І хоча варення з кизилу без кісточок виходить більш ніжним, кісточки надають цьому десерту певної пікантності та приємного аромату, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 1 кг кизилу,
  • 1,2 кг цукру,
  • 400 мл води.

Приготування:

  1. Перед тим як варити варення з кизилу, перебери його, відокремлюючи сміття і зіпсовані ягоди, і гарненько помий.
  2. Щоб скоротити час приготування варення з кизилу, а також позбутися зайвої терпкості, ягоди краще бланшувати. Для цього опускай кизил в ситі невеликими порціями в окріп і бланшуй 1-2 хвилини.
  3. Насип цукор у воду, перемішай, щоб він розчинився, і доведи до кипіння. Засип у киплячий сироп кизил і готуй варення із кизилу з кісточками 5 хвилин, періодично знімаючи піну.
  4. Зніми кизилове варення з вогню і залиш до повного охолодження на 5-6 годин.
  5. Знову поверни каструлю на вогонь, доведи до кипіння і готуй варення з кизилу, постійно помішуючи, 3-5 хвилин. Повтори процедуру охолодження і кип'ятіння варення з кизилу ще 1-2 рази.
  6. На останньому етапі розлий кизилове варення по підготовлених стерилізованих банках і закатай. Переверни банки догори дном, вкутай варення з кизилу ковдрою і залиш до повного охолодження.
  7. Зберігай варення із кизилу з кісточками в прохолодному темному місці.

Смачного!

Джерело: lady.tochka.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...