Біляш - блюдо татарської кухні. Це смажений пиріжок з прісного або дріжджового тіста з фаршем в середині.

Відмінність біляша від пиріжка з м'ясом - отвір зверху. Існує інша назва біляша - перемяч. Біляші смажать на сковороді до утворення хрусткої скоринки, передають Патріоти України з посиланням на lady.tochka.net.
Рецептів біляшів не так багато, в Татарстані в біляш можуть додати картоплю, пшоно або рис.
Пропонуємо приготувати класичний біляш, тільки "родзинка" страви полягає в тому, що отвір необхідно зробити більше. Таким чином біляш буде нагадувати ватрушку, але в підсумку страва тільки виграє, оскільки начинка краще просмажиться.
Щоб біляші вийшли соковитими, при смаженні в серединку додають ложку киплячої олії.
Інгредієнти:
Тісто для біляша:
- борошно - 500 г;
- вода - 300 мл;
- дріжджі - 7 г;
- рослинне масло - 15 мл;
- цукор - 15 г;
- сіль - 8 г;
- горілка - 1 ст.л.
Начинка для біляша:
- м'ясо - 500 г;
- сіль - 8 г;
- цибуля ріпчаста - 200 г;
- холодна вода - 70 мл.
Приготування:
- Активувати дріжджі. Замісити тісто з позначених інгредієнтів.
- Вимішувати тісто 10 хвилин без додавання борошна до однорідності.
- Прибрати в тепле місце на 90 хвилин для виходжування.
- Нарізати дрібно цибулю, додати до фаршу.
- Приправити начинку сіллю і перцем. Перемішуючи вливати потроху воду, щоб начинка вийшла і не густий, і не рідкою.
- Прибрати фарш в холодильник.
- Осадити тісто, яке піднялося, і залишити для підняття ще на якийсь час.
- Розділити тісто і фарш на 15 рівних частин.
- Сформувати біляші, так, щоб вони були відкритими і нагадували ватрушку.
- Розігріти масло в сковороді, обсмажити 4 хвилини отвором вниз.
- Перевернути, залити в центр ложку киплячої олії, смажити ще 4 хвилини (другий раз начинкою вниз вже не перевертають).
- Викласти на паперовий рушник.
Смачного!
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...