Господині на замітку: "Відкриті" біляші з м'ясом на сковороді

Біляш - блюдо татарської кухні. Це смажений пиріжок з прісного або дріжджового тіста з фаршем в середині.

Відмінність біляша від пиріжка з м'ясом - отвір зверху. Існує інша назва біляша - перемяч. Біляші смажать на сковороді до утворення хрусткої скоринки, передають Патріоти України з посиланням на lady.tochka.net.

Рецептів біляшів не так багато, в Татарстані в біляш можуть додати картоплю, пшоно або рис.

Пропонуємо приготувати класичний біляш, тільки "родзинка" страви полягає в тому, що отвір необхідно зробити більше. Таким чином біляш буде нагадувати ватрушку, але в підсумку страва тільки виграє, оскільки начинка краще просмажиться.

Щоб біляші вийшли соковитими, при смаженні в серединку додають ложку киплячої олії.

Інгредієнти:

Тісто для біляша:

  • борошно - 500 г;
  • вода - 300 мл;
  • дріжджі - 7 г;
  • рослинне масло - 15 мл;
  • цукор - 15 г;
  • сіль - 8 г;
  • горілка - 1 ст.л.

Начинка для біляша:

  • м'ясо - 500 г;
  • сіль - 8 г;
  • цибуля ріпчаста - 200 г;
  • холодна вода - 70 мл.

Приготування:

  1. Активувати дріжджі. Замісити тісто з позначених інгредієнтів.
  2. Вимішувати тісто 10 хвилин без додавання борошна до однорідності.
  3. Прибрати в тепле місце на 90 хвилин для виходжування.
  4. Нарізати дрібно цибулю, додати до фаршу.
  5. Приправити начинку сіллю і перцем. Перемішуючи вливати потроху воду, щоб начинка вийшла і не густий, і не рідкою.
  6. Прибрати фарш в холодильник.
  7. Осадити тісто, яке піднялося, і залишити для підняття ще на якийсь час.
  8. Розділити тісто і фарш на 15 рівних частин.
  9. Сформувати біляші, так, щоб вони були відкритими і нагадували ватрушку.
  10. Розігріти масло в сковороді, обсмажити 4 хвилини отвором вниз.
  11. Перевернути, залити в центр ложку киплячої олії, смажити ще 4 хвилини (другий раз начинкою вниз вже не перевертають).
  12. Викласти на паперовий рушник.

Смачного!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

субота, 14 вересень 2024, 0:10

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва, прочитана з чистою душею, допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...