Господині на замітку: "Відкриті" біляші з м'ясом на сковороді

Біляш - блюдо татарської кухні. Це смажений пиріжок з прісного або дріжджового тіста з фаршем в середині.

Відмінність біляша від пиріжка з м'ясом - отвір зверху. Існує інша назва біляша - перемяч. Біляші смажать на сковороді до утворення хрусткої скоринки, передають Патріоти України з посиланням на lady.tochka.net.

Рецептів біляшів не так багато, в Татарстані в біляш можуть додати картоплю, пшоно або рис.

Пропонуємо приготувати класичний біляш, тільки "родзинка" страви полягає в тому, що отвір необхідно зробити більше. Таким чином біляш буде нагадувати ватрушку, але в підсумку страва тільки виграє, оскільки начинка краще просмажиться.

Щоб біляші вийшли соковитими, при смаженні в серединку додають ложку киплячої олії.

Інгредієнти:

Тісто для біляша:

  • борошно - 500 г;
  • вода - 300 мл;
  • дріжджі - 7 г;
  • рослинне масло - 15 мл;
  • цукор - 15 г;
  • сіль - 8 г;
  • горілка - 1 ст.л.

Начинка для біляша:

  • м'ясо - 500 г;
  • сіль - 8 г;
  • цибуля ріпчаста - 200 г;
  • холодна вода - 70 мл.

Приготування:

  1. Активувати дріжджі. Замісити тісто з позначених інгредієнтів.
  2. Вимішувати тісто 10 хвилин без додавання борошна до однорідності.
  3. Прибрати в тепле місце на 90 хвилин для виходжування.
  4. Нарізати дрібно цибулю, додати до фаршу.
  5. Приправити начинку сіллю і перцем. Перемішуючи вливати потроху воду, щоб начинка вийшла і не густий, і не рідкою.
  6. Прибрати фарш в холодильник.
  7. Осадити тісто, яке піднялося, і залишити для підняття ще на якийсь час.
  8. Розділити тісто і фарш на 15 рівних частин.
  9. Сформувати біляші, так, щоб вони були відкритими і нагадували ватрушку.
  10. Розігріти масло в сковороді, обсмажити 4 хвилини отвором вниз.
  11. Перевернути, залити в центр ложку киплячої олії, смажити ще 4 хвилини (другий раз начинкою вниз вже не перевертають).
  12. Викласти на паперовий рушник.

Смачного!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

"Пилип не до всіх прилип": У християн східного обряду починається Різдв'яний піст. Що треба знати про Пилипівку

понеділок, 28 листопад 2022, 9:09

Заговини до посту завжди починається на Пилипов день (27 листопада), звідси бере початок народна назва цієї церковної аскези. 28 листопада, для православних вірян починається Різдвяний піст, котрий встановлено на честь святкування Різдва Христового, на...

Покрова Пресвятої Богородиці: Народні повір'я і традиції свята

п’ятниця, 14 жовтень 2022, 6:28

Для всього православного світу 14 жовтня є особливою датою - саме в цей день відзначається велике свято Покрови Пресвятої Богородиці. Одне з найулюбленіших свят українців (церков названих на честь Покрови - найбільше на території України.-ред.) пов'яза...