Господині на замітку: Запечена паста з гарбузом (рецепт)

Оригінальне і просте блюдо з головним продуктом жовтня - гарбузом.

Продовжуємо ділитися рецептами страв з сезонних овочів, і сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати запечену пасту з гарбузом і рікоттою, передають Патріоти України.

Нагадаємо, що в гарбузі містяться всі необхідні вітаміни і мікроелементи, що сприяють нормальному функціонуванню внутрішніх органів людини.

Запечена паста з гарбузом

Інгредієнти:

  • 1 гарбуз (близько 1 кг);
  • кілька столових ложок оливкової олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 пучок базиліка;
  • 400 г різаних томатів у власному соку;
  • 500 г пенне (паста у вигляді трубочок);
  • сіль за смаком;
  • мелений чорний перець - за смаком;
  • 3 столові ложки рікотти;
  • 750 мл овочевого бульйону;
  • 150 г моцарели;
  • трохи пармезану;
  • кілька листя шавлії.

Приготування:

  1. Очистіть гарбуз від насіння і шкірки і наріжте середніми кубиками. Викладіть їх на деко, полийте олією і поставте в розігріту до 200°C духовку на 15 хвилин.
  2. Наріжте часник тонкими пластинками і подрібніть стебла базиліка. У глибокій сковороді розігрійте трохи олії і обсмажуйте пару хвилин стебла базиліка і часник.
  3. Викладіть томати і, помішуючи, доведіть до кипіння. Додайте запечену гарбуз, знову доведіть до кипіння і готуйте 10 хвилин на помірному вогні.
  4. Киньте пасту в киплячу підсолену воду і варіть на пару хвилин менше, ніж зазначено на упаковці. Потім злийте рідину і перекладіть пасту в сковороду з томатним соусом.
  5. Додайте рубані листя базиліка, сіль, перець, рикотту і бульйон. Перемішайте і доведіть до кипіння.
  6. Змастіть форму для випічки маслом і перекладіть туди вміст сковороди. Розподіліть зверху шматочки моцарели, тертий пармезан і змащені маслом листя шавлії.
  7. Запікайте пасту при температурі 200°C близько 15 хвилин.

Смачного!

Джерело: ivona.bigmir.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...

Світла середа 2025: Традиції і заборони третього дня після Великодня

середа, 23 квітень 2025, 7:40

Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...