Господині на замітку: Запечена паста з гарбузом (рецепт)

Оригінальне і просте блюдо з головним продуктом жовтня - гарбузом.

Продовжуємо ділитися рецептами страв з сезонних овочів, і сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати запечену пасту з гарбузом і рікоттою, передають Патріоти України.

Нагадаємо, що в гарбузі містяться всі необхідні вітаміни і мікроелементи, що сприяють нормальному функціонуванню внутрішніх органів людини.

Запечена паста з гарбузом

Інгредієнти:

  • 1 гарбуз (близько 1 кг);
  • кілька столових ложок оливкової олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 пучок базиліка;
  • 400 г різаних томатів у власному соку;
  • 500 г пенне (паста у вигляді трубочок);
  • сіль за смаком;
  • мелений чорний перець - за смаком;
  • 3 столові ложки рікотти;
  • 750 мл овочевого бульйону;
  • 150 г моцарели;
  • трохи пармезану;
  • кілька листя шавлії.

Приготування:

  1. Очистіть гарбуз від насіння і шкірки і наріжте середніми кубиками. Викладіть їх на деко, полийте олією і поставте в розігріту до 200°C духовку на 15 хвилин.
  2. Наріжте часник тонкими пластинками і подрібніть стебла базиліка. У глибокій сковороді розігрійте трохи олії і обсмажуйте пару хвилин стебла базиліка і часник.
  3. Викладіть томати і, помішуючи, доведіть до кипіння. Додайте запечену гарбуз, знову доведіть до кипіння і готуйте 10 хвилин на помірному вогні.
  4. Киньте пасту в киплячу підсолену воду і варіть на пару хвилин менше, ніж зазначено на упаковці. Потім злийте рідину і перекладіть пасту в сковороду з томатним соусом.
  5. Додайте рубані листя базиліка, сіль, перець, рикотту і бульйон. Перемішайте і доведіть до кипіння.
  6. Змастіть форму для випічки маслом і перекладіть туди вміст сковороди. Розподіліть зверху шматочки моцарели, тертий пармезан і змащені маслом листя шавлії.
  7. Запікайте пасту при температурі 200°C близько 15 хвилин.

Смачного!

Джерело: ivona.bigmir.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...