Господині на замітку: Запечена паста з гарбузом (рецепт)

Оригінальне і просте блюдо з головним продуктом жовтня - гарбузом.

Продовжуємо ділитися рецептами страв з сезонних овочів, і сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати запечену пасту з гарбузом і рікоттою, передають Патріоти України.

Нагадаємо, що в гарбузі містяться всі необхідні вітаміни і мікроелементи, що сприяють нормальному функціонуванню внутрішніх органів людини.

Запечена паста з гарбузом

Інгредієнти:

  • 1 гарбуз (близько 1 кг);
  • кілька столових ложок оливкової олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 пучок базиліка;
  • 400 г різаних томатів у власному соку;
  • 500 г пенне (паста у вигляді трубочок);
  • сіль за смаком;
  • мелений чорний перець - за смаком;
  • 3 столові ложки рікотти;
  • 750 мл овочевого бульйону;
  • 150 г моцарели;
  • трохи пармезану;
  • кілька листя шавлії.

Приготування:

  1. Очистіть гарбуз від насіння і шкірки і наріжте середніми кубиками. Викладіть їх на деко, полийте олією і поставте в розігріту до 200°C духовку на 15 хвилин.
  2. Наріжте часник тонкими пластинками і подрібніть стебла базиліка. У глибокій сковороді розігрійте трохи олії і обсмажуйте пару хвилин стебла базиліка і часник.
  3. Викладіть томати і, помішуючи, доведіть до кипіння. Додайте запечену гарбуз, знову доведіть до кипіння і готуйте 10 хвилин на помірному вогні.
  4. Киньте пасту в киплячу підсолену воду і варіть на пару хвилин менше, ніж зазначено на упаковці. Потім злийте рідину і перекладіть пасту в сковороду з томатним соусом.
  5. Додайте рубані листя базиліка, сіль, перець, рикотту і бульйон. Перемішайте і доведіть до кипіння.
  6. Змастіть форму для випічки маслом і перекладіть туди вміст сковороди. Розподіліть зверху шматочки моцарели, тертий пармезан і змащені маслом листя шавлії.
  7. Запікайте пасту при температурі 200°C близько 15 хвилин.

Смачного!

Джерело: ivona.bigmir.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...