"Гостра розмова": Луценко розповів, чому його не відправили у відставку, і яка в цьому роль Порошенка

Заява генпрокурора про звільнення лежить на столі у президента.

Президент України Петро Порошенко негативно сприйняв заяву про відставку генерального прокурора України Юрія Луценко. Про це очільник Генпрокуратури заявив в ефірі ток-шоу на одному з українських телеканалів, передають Патріоти України.

"Я з президентом мав гостру розмову, він не сприйняв мого кроку. Він дізнався про все за хвилин п'ять до мого заходу у Верховну Раду. Тим не менше, я сказав, шо це моє принципове рішення", - розповів Луценко.

Генпрокурор зазначив, що його заява про звільнення лежить на столі у Порошенка. Президент її розгляне, щойно повернеться зі своєї робочої поїздки з-за кордону.

Нагадаємо, 6 листопада, під час доповіді у Верховній Раді щодо стану розслідування вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк Луценко сказав, що подасть заяву про звільнення.
Перший заступник голови ВР, нардеп від БПП Ірина Геращенко заявила, що провладна коаліція не підтримає відставку генпрокурора. "Пробне" голосування за звільнення Луценка набрало всього 38 голосів. Пізніше під час виступу депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм назвав "брехливою" заяву Луценка про відставку.
Джерело: 1+1
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...