Готовий свідчити в Гаазі: Контррозвідка зловила на Донбасі бойовика, який координував прийом і видачу російської зброї (відео)

Контррозвідка Служби безпеки України затримала керівника служби ракетно-артилерійського озброєння одного з батальйонів "ЛНР" Сергія Семенченка, за яким стежила впродовж року.

Як говориться у сюжеті ТСН, Семенченко був "капітаном" так званої народної міліції "ЛНР", передають Патріоти України.

При цьому він у своїй бригаді координував прийом російської зброї і видачу її терористам. Затриманий Семенченко був, коли приїхав на підконтрольну Україні територію.

Зазначається також, що терорист активно співпрацює зі слідством.

У своїх свідченнях він підтверджує документально, що луганські бойовики воюють з російською зброєю і під керівництвом росіян.

Також він говорить, що спілкувався з багатьма кадровими офіцерами Російської Федерації - начальником штабу, заступником з бойової підготовки, заступником з озброєння.

За словами Семенченка, всі вони прибувають з російського Новочеркаська, під вигаданими прізвищами та з документами "ЛНР".

Крім того, в його телефоні і на флешках контррозвідники знайшли багато цінної інформації і фото.

Він також зізнався, що місцеві терористи вже не в захваті від того, що ними керують з Москви.

"Ніхто не в захваті від того, що відбувається. Ні цивільні, ні військові. Військові, які були, вже давно пішли звідти. Давно займаються своїми справами: хто курей вирощує, а хто ще щось. А ті, які приходять, через два місяці їдуть. Вони повинні сидіти, а ми повинні всюди прибирати за ними, відновлювати, фарбувати, білити, будувати. А гроші на будівництво виділяти? Ні. Отримав зарплату, скинувся, купуєш фарбу, якщо треба. Але це все за свої гроші купувалося", - говорить Семенченко.

Він навіть на фото демонструє, як за власний рахунок маскував схрони з російською зброєю. Каже, що витратив своїх близько 100 тисяч рублів.

Семенченко розповідає, що російських офіцерів контролюють інші російські офіцери з ФСБ.

"Спецпідрозділи називають себе "куполами". Вони контролюють своїх військовослужбовців, за ними доглядають, щоб не крали, не гуляли, щоб ніякі документи не виходили", - розповідає затриманий.

Семенченко загрожує від 8 до 15 років за участь у терористичній організації. Втім, цінні докази російської присутності, які він виніс з собою, можуть пом'якшити покарання.

Також він заявив, що готовий свідчити в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...