Готується до "великої війни": У НАТО зробили тривожну заяву про РФ

У НАТО відзначили значне накопичення військового потенціалу Росії, зокрема в Балтійському та Чорноморському регіонах.

В Альянсі заявили, що російські навчання "Схід-2018" є демонстрацією підготовки до широкомасштабного конфлікту, передають Патріоти України.

Представник альянсу Ділан Уайт зазначив, що НАТО і Росія обмінялися брифінгами щодо військових навчань на засіданні ради Росія-НАТО в травні. "Під час цієї наради Росія проінформувала про проведення навчань "Схід-2018" і зазначила, що вони будуть масштабнішими, ніж "Схід-2014", – нагадав офіційний представник НАТО.

За його словами, всі країни мають право проводити навчання своїх збройних сил, але важливо, щоб це відбувалося прозорим і передбачуваним чином.

"Схід-2018" демонструє акцент Росії на відпрацювання участі в широкомасштабному конфлікті. За минулі роки ми бачили значне накопичення військового потенціалу Росії, в тому числі в Балтійському і Чорноморському регіонах, а також в Середземномор'ї. Більш того, Росія показала, що вона готова використовувати військову силу проти своїх сусідів, а саме: України і Грузії", – наголосив представник НАТО.

Ділан Уайт також уточнив, що ці навчання "відбуваються за межами простору ОБСЄ, яке закінчується на Уралі, тому Росія не зобов'язана повідомляти про ці навчання або запрошувати спостерігачів від держав-учасників ОБСЄ".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про найбільші військові навчання за останні 40 років. Зазначається, що вони пройдуть з 11 по 15 вересня, всього в навчаннях візьмуть участь близько 300 тисяч військовослужбовців і близько 36 тисяч одиниць наземної техніки.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...