Готуйте грошики: У травні "євробляхерам" почнуть надсилати "листи щастя"

За новим законом, за прострочення розмитнення оштрафують: за 1 день - на 3 400 грн., за 10-20 днів - 8 500 грн., за 20-30 днів-85 000 грн., більше місяця - 170 000 грн., аж до конфіскації.
Cуворо штрафувати порушників митних правил почнуть через два місяці. Це загрожує більш ніж 260 тисячам автомобілістів, які, за підрахунками податкового комітету ВР, досі не розмитнили свої авто, передають Патріоти України.

Нагадаємо, що 24 травня 2019 року спливає пільговий період розмитнення євроблях, і поставити на облік в період, що залишився, понад чверть мільйона автомобілів - завдання не з простих. Зробити це вийде не у всіх, переважно через банальне безгрошів'я.

Як ми вже писали, що діючі поки що пільги чиновники продовжувати не мають наміру. Саме тому фіскали тим, хто не встиг розмитнити до 22 лютого, коли діяла 50% -а пільга по акцизу, настійно рекомендують або розмитнити авто по 100% акцизу, або позбутися від нього, здавши на розбирання.
Експерти відзначають: багато що залежить від того, як буде виконуватися закон з 25 травня. У поліції будуть всі підстави застосовувати штрафи до тих авто, які порушили терміни перебування в країні. Як вони будуть користуватися цим правом на практиці, покаже час.

У автомобілістів ще є шанс розмитнити ТС зі сплатою пільгового штрафу в 8500 грн. Але якщо до 22 лютого 2019 року вони платили половину акцизу, то після цієї дати платять уже повну його вартість, хоча і без драконівських штрафних санкцій. Звичайно, це обійдеться дорожче, адже знижки на акциз вже не діють. Однак, якщо не розмитнити або вивезти машини до травня, то їх краще не експлуатувати, адже будь-який поліцейський зупинивши авто, неминуче оформить величезний штраф - від 17 тис. грн. до 170 тис. грн в залежності від величини прострочення.

Тому, зараз, якщо машина була ввезена на нерезидентів, то її краще здати на розбирання або самому продати по запчастинах. Якщо ж автомобіль був ввезений на українського власника за схемою транзиту, то її треба вивезти за межі країни зі сплатою штрафу в 8500 грн, що все одно дешевше, ніж штраф за їзду на такому авто в Україні.
Експерти не приховують, що особливо тямущі евробляхери можуть засипати поліцію заявами про викрадення, а саму машину продати по запчастинах. В першу чергу, це стосується евроблях, завезення яких було оформлене на українця. Саме в цьому випадку у автомобіліста буде формальний привід звалити провину за прострочення на викрадачів.

Так чи інакше, а з 24 травня пільговий період закінчиться, і всіх порушників почнуть штрафувати або навіть почнуть віднімати машини. Уникнути покарання буде нереально, навіть якщо ховати залізного коня з Європи в гаражі, переконані експерти. Вони не радять евробляхерам з травня виїжджати на українські дороги. Як стало відомо, фіскальна служба передала поліції базу даних по машинам, які в'їхали на територію України. У разі, якщо авто завозилося особисто (або на ім'я) українським водієм, штраф надішлють поштою.

За новим законом, за прострочення розмитнення оштрафують: за 1 день - на 3 400 грн., за 10-20 днів - 8 500 грн., за 20-30 днів-85 000 грн., більше місяця - 170 000 грн., аж до конфіскації.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...