Готував замах на Путіна: Сербія заявила про затримання ісламського терориста

У Сербії затримали зловмисника, якого підозрюють у підготовці теракту під час візиту президента Росії Володимира Путіна до Сербії.

Спецслужби Сербії зловили ваххабіта Арміна Алібашича в місті Нові-Пазар. Там же правоохоронці виявили зброю, хімікати для виготовлення саморобних вибухових пристроїв, а також прапор ІДІЛ, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Відзначають, що 21-річний ваххабіт боснійського походження підозрюється в підготовці теракту під час майбутнього в середу, 16 січня, візиту Володимира Путіна в Белград. Алібашич затриманий в ході спільної операції поліції і Агентства безпеки та інформації (BIA) в околицях Нового Пазар.

Згідно з оперативною інформацією сербських органів держбезпеки, є всі підстави вважати, що заарештований ваххабіт готував напад, коли російський лідер повинен прибути в Белград.

"Арміна Алібашича зупинив поліцейський патруль в місті Нові-Пазар через підозрілий рюкзака, який він ніс. При огляді при ньому була виявлена гвинтівка з оптичним прицілом. Відразу після цього поліція і агентство BIA обшукали його квартиру, виявивши цілий арсенал зброї та обладнання, необхідного для виготовлення вибухових пристроїв: від хімікатів для виготовлення вибухових речовин до годин, які можна використовувати для дистанційної активації бомби. Були також знайдені спеціальні телефони, дроти і пристрій для дистанції ного детонатора. Ще було виявлено різне додаткове устаткування для виготовлення бомб в домашніх умовах", - йдеться в повідомленні.

Алібашич також зберігав прапор терористичної організації ІДІЛ, агітаційні матеріали, листівки та літературу. Подальша перевірка контактів і дій Алібашича виявила дані про те, що він готував теракт саме до відвідування російського лідера.

"Сербські органи держбезпеки з особливою ретельністю розбираються в цьому справа ваххабітів. Відомо, що Путін є метою терористів через війни, яку Росія веде проти ІДІЛ. Наші сили у співпраці з російськими колегами знаходяться в готовності, тримають ситуацію під контролем і президент Російської Федерації в Белграді буде в цілковитій безпеці", - йдеться в повідомленні.

За словами джерела з сил безпеки Сербії, боснійський терорист поки затриманий поліцією на 48 годин, після чого він буде доставлений в прокуратуру для обрання запобіжного заходу.

Арсенал, який вилучили у підозрюваного

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...