Говорив, що мусить бути там: У Черкасах вшанували пам'ять загиблого на Донбасі бійця ООС (фото)

2 липня на Соборній площі в Черкасах сотні містян попрощались із загиблим на Світлодарській дузі бійцем.

Старший сержант Геннадій Нємцов із Черкас загинув 28 червня від отриманих вогнепальних поранень, передають Патріоти України.

Панахиду за загиблим відправили священики УПЦ Київського патріархату і УГКЦ.

Очільник Черкаської ОДА Юрій Ткаченко вручив матері Геннадія Поліні Мойсеївні посмертну відзнаку її синові “За заслуги перед Черкащиною”.

2 липня, у зв’язку із смертю Геннадія Нємцова, в Черкасах оголошено Днем жалоби.

Воїна поховали на четвертому кладовищі на Алеї Героїв.

Геннадій Нємцов народився 9 лютого 1969 року. До Збройних сил пішов у шостій хвилі мобілізації в липні 2015-го. На той час його син-контрактник був в АТО уже майже рік, тож батько не вагався.

“Їду із задоволенням. Синові 24 роки, і він вже рік там перебуває. Служить за контрактом. Мене не відмовляв – навпаки, пишається вчинком батька. А от дружина та донька переживають. Однак як би там не було, я вважаю, що мушу бути там”, – розповідав Нємцов-старший черкаським журналістам 14 липня 2015-го, вирушаючи в навчальний центр.

Згодом Геннадій Євгенійович продовжив службу в ЗСУ за контрактом.

У загиблого залишилися дружина та двоє дітей, син і донька.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

субота, 14 вересень 2024, 0:10

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва, прочитана з чистою душею, допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...