ГПУ порушила справу проти Вілкула: Луценко дав пораду провідному "опоблоківцю"

На думку Луценка, у стислий термін відбудуться необхідні експертизи та дії Державної фіскальної служби, і щодо справи Вілкула може бути ухвалено рішення.

Вілкула підозрюють у несплаті 19,6 млн грн податків / фото УНІАН

Вчора матеріали по справі співголови депутатської фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, продовжуються перевірки. Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу в Дніпрі повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передають Патріоти України.

"21.07 об 11.51 було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань матеріали правоохоронних органів щодо того, що Олександр Вілкул, ймовірно, ухилився від сплати податків у особливо великих розмірах", - сказав Луценко. Він висловив думку, що у стислий термін відбудуться необхідні експертизи та дії Державної фіскальної служби, і щодо цієї справи зможе бути ухвалено рішення.

"Ми маємо інформацію Державної фіскальної служби Дніпропетровської області. Вона нас поінформувала, що за результатами позапланової перевірки Вілкула є ознаки ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах", - зауважив Луценко. Так, генпрокурор констатував, що "на цей момент ми маємо провести ще декілька дій з фіскалами, а потім - експертизою, щоб висунути підозру Вілкулу".

"В разі, якщо ми підійдемо до цього впритул, я змушений буду отримати погодження Верховної Ради", - сказав Луценко.

Водночас, він нагадав, що особа, яка підозрюється в несплаті податків, може сплатити їх у повному обсязі, і на цьому кримінальна справа може бути закрита.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...