Грає ва-банк: Російський економіст попередив про відчайдушний наступ Путіна

Росія готується до економічної війни та посилено створює грошові резерви для гонки озброєнь.

Таку думку висловив в інтерв'ю Die Welt впливовий російський фінансист і керівник наглядової ради Московської біржі Олег Вьюгін, передають Патріоти України.

"Звичайно, ніхто не хоче реальної війни, але на економічному рівні така війна буде. Росія готується до економічної війни. Тренд йде в цьому напрямку. Сигнали вказують, що всі грають ва-банк", - заявив він.

За його словами, зараз уряд РФ за допомогою непопулярних серед населення заходів накопичує гроші в резервах. Вьюгін вважає, що таким чином Путін намагається врятувати країну від потенційних зовнішніх шоків.

"Держава намагається взяти під контроль гроші великих приватних концернів, спонукаючи їх брати участь в державних проектах. А збільшивши податок на додану вартість, вона забирає гроші і з приватних домогосподарств. Ці превентивні кроки можна інтерпретувати як підготовку до оборони", - прояснив ситуацію економіст.

За його словами, зараз в Росії існують страхи перед новими західними санкціями і ослабленням контролю над ядерною зброєю.

Росія і США вийшли з договору про заборону ядерних ракет середньої і меншої дальності. На практиці це створює потенціал для гонки озброєння, зазначив Вьюгін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...