"Грані війни": Хорватський доброволець розповів, скільки заплатив, щоб боронити Україну від російського агресора

Багато іноземних добровольців, які воюють на Донбасі на боці України, не змогли на законних підставах отримати право залишатися на території України, тому вдалися до корупційних схем.

Про це в ефірі програми "Грані війни" на ObozTV розповів хорватський доброволець АТО Денис Шелер, передають Патріоти України.

"У мене були дуже великі проблеми, щоб отримати посвідку на проживання. Через офіційні канали не встиг. Соромно говорити, але в підсумку домовився через волонтерську організацію в Одесі, вони знали там впливових контрабандистів, які в хороших відносинах з прикордонниками, щоб мене пропускали через кордон. Це коштувало мені близько 17 тисяч гривень. Це трохи соромно, але я вже довго тут, тому звик до деяких речей. Я добре розумію сенс Майдану, і чому українці так об'єдналися проти корупції", - підкреслив він.

При цьому Шелер додав, що українська влада ніяк не просунулася у вирішенні питання надання громадянства іншим іноземцям-добровольцям. "Слава Богу мені громадянство не потрібно було, але хлопці, які з Білорусі, Росії, Грузії приїхали, яким немає дороги назад, у них дуже важко з цим. Один білорус і один росіян отримали громадянство, наскільки я знаю", - зазначив ветеран війни за незалежність Хорватії.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...