"Грані війни": Ветеран АТО розповів про причини Іловайської трагедії (відео)

Повідомлення про блокування сил ЗСУ в Іловайську відправлялися в Генштаб ще за п'ять днів до закриття "котла".

Про це в програмі "Грані війни" розповів стрілок-санітар батальйону "Донбас" Сергій Міщенко, передають Патріоти України.

За його словами, поки в Іловайську дивилися київський парад на День Незалежності, російські війська вже перетинали український кордон. "Станом на вечір 23 числа розвідка вже доповідала в Генштаб про факти заходу російських військ на територію України. Але, оскільки був парад, наше керівництво стояло на трибуні і телефонних дзвінків не приймало", - пояснив Міщенко.

Він розповів, що заступники начальника Генштабу відповідали на ці повідомлення так: "Ми це вже проходили, такі доповіді вже були, це дезінформація". "На мій погляд, заступники не хотіли псувати своєму керівництву свято поганими доповідями", - додав ветеран.

Керівник Генштабу включився в процес тільки 25 серпня, після прийому нових погон 24-го, уточнив Міщенко. За його словами, тільки після цього почали прийматися рішення. "Далі було ще цікавіше, тому що коли розповідають про "Іловайський котел", треба розуміти, що в Іловайську ми були заблоковані 27-го числа. До цього у нас була евакуація, ми вивозили поранених хлопців на Волноваху. Можна чітко говорити: станом на 26 серпня Іловайськ не був повністю оточений, ми ще мали шляхи виходу", - заявив боєць.

Він пояснив, що водночас Муженко вже домовлявся з представниками Генштабу РФ про вихід ЗСУ з "котла". А поки йшли переговори, російські війська готували уздовж доріг пастку. "Якщо не буде розслідування, всі ці помилки повторяться", - підсумував ветеран.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...