"Грані війни": Ветеран АТО розповів про причини Іловайської трагедії (відео)

Повідомлення про блокування сил ЗСУ в Іловайську відправлялися в Генштаб ще за п'ять днів до закриття "котла".

Про це в програмі "Грані війни" розповів стрілок-санітар батальйону "Донбас" Сергій Міщенко, передають Патріоти України.

За його словами, поки в Іловайську дивилися київський парад на День Незалежності, російські війська вже перетинали український кордон. "Станом на вечір 23 числа розвідка вже доповідала в Генштаб про факти заходу російських військ на територію України. Але, оскільки був парад, наше керівництво стояло на трибуні і телефонних дзвінків не приймало", - пояснив Міщенко.

Він розповів, що заступники начальника Генштабу відповідали на ці повідомлення так: "Ми це вже проходили, такі доповіді вже були, це дезінформація". "На мій погляд, заступники не хотіли псувати своєму керівництву свято поганими доповідями", - додав ветеран.

Керівник Генштабу включився в процес тільки 25 серпня, після прийому нових погон 24-го, уточнив Міщенко. За його словами, тільки після цього почали прийматися рішення. "Далі було ще цікавіше, тому що коли розповідають про "Іловайський котел", треба розуміти, що в Іловайську ми були заблоковані 27-го числа. До цього у нас була евакуація, ми вивозили поранених хлопців на Волноваху. Можна чітко говорити: станом на 26 серпня Іловайськ не був повністю оточений, ми ще мали шляхи виходу", - заявив боєць.

Він пояснив, що водночас Муженко вже домовлявся з представниками Генштабу РФ про вихід ЗСУ з "котла". А поки йшли переговори, російські війська готували уздовж доріг пастку. "Якщо не буде розслідування, всі ці помилки повторяться", - підсумував ветеран.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...