Гречка із Росії? - З'явилися резонансні подробиці отруєння Скрипаля

До отруєння екс-агента Сергія Скрипаля в Британії може бути причетний фахівець з області хімії. У той же час нервово-паралітичну речовину "Новачок" могло бути привезено до Великобританії в пачці гречки.

При цьому слідство також вважає ймовірним нанесення отруйної речовини на ручку вхідних дверей в будинку Скрипаля, передають Патріоти України з посиланням на The New York Times.

За інформацією The Sun, Сергій Скрипаль попросив доньку Юлію, яка збиралася прилетіти до батька з Москви, привезти гречку, лавровий лист і спеції. Але в поспіху вона не встигла купити все це і попросила якусь жінку, яка незабаром також вилетіла в Лондон разом з чоловіком, купити і привезти крупу.
За словами експерта в області хімічної зброї Річарда Гатрі, процедура отруєння вимагає глибокого знання основ хімічних процесів. Він вважає, що нервово-паралітичну речовину необхідно нанести так, щоб воно залишилося на дверній ручці і з високою часткою ймовірності потрапило на шкіру після контакту.
У той же час отруєний речовиною предмет не повинен викликати підозр, зазначає почесний професор токсикології університету Лідса Аластер Хей. "Якщо людина береться за змочену отрутою дверну ручку, у нього не повинно виникнути думок про можливу спробу отруєння", - стверджує професор.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...