"Грім-2": Експерт пояснив, коли нова потужна зброя може потрапити в ЗСУ

Український ракетний комплекс Грім-2, випробування якого нещодавно почалися, не постачатиметься до української армії.

Про це розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

"Це комплекс, який виробляється на підставі контракту для однієї з близькосхідних країн. Але це суттєво зменшує фінансові та технологічні ризики, пов'язані з розробкою цієї зброї, яка потрібна, власне, і Україні", - сказав він.

Згурець зазначає, що пізніше на підставі цієї зброї може бути розроблено і новий комплекс для потреб української армії.

"Військові розраховують на те, що після вдалого завершення циклу випробувань і поставок партії для інозамовника це суттєво знизить витрати на доопрацювання комплексу під вимоги українських військових, які вище, ніж вимоги інозамовника", - розповів він.

Експерт зазначає, що поки випробування комплексу знаходяться на ранній стадії. "Ми говоримо про заводські випробування одного з елементів комплексу. Скажімо так, одної із ступенів твердопаливного двигуна. До проведення повномасштабних випробувань ще пройде трохи більше часу, тому що ми повинні провести випробування ракети, комплексу, інших речей. Це все займе певний час. А широкомасштабне виробництво комплексу, за оптимістичними оцінками, може початися через два роки", - зазначив Згурець.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...