Гройсман - ідеальний прем'єр для Порошенка, - політолог

Володимир Гройсман не конкурує з Порошенком. Виконує поставлені на нього завдання. Тому для президента є ідеальною фігурою.
Володимир Гройсман і Петро Порошенко

Про це Gazeta.ua розповів політолог Віктор Небоженко, передають Патріоти України.

"Сили Порошенка і Гройсмана однакові. Хоча вони і не вступають у конфлікт. Але президенту зняти Гройсмана дуже складно. Депутати кажуть: "Спочатку нехай покаже нового голову Нацбанку. Тоді знімає Гройсмана". Не хочуть, щоб той мав свою людину і там. Прем'єра підтримують мажоритарники, депутати з "Відродження" та "Опозиційного блоку". Приховано частина "БПП" і "Народного фронту". При голосуваннях, коли прем'єр заявляє про якийсь проект закону, парламентарі на його боці, на відміну від президента. Бо не іде їм назустріч. Фракції Гройсмана немає, але його люди присутні всюди".

Це дозволяє йому вести себе більш відкрито і незалежно, вважає політолог:

"У Порошенка позиція: "ходіть лише у мій кабінет, а не в Кабмін чи ВР". Це провокує депутатів більше підтримувати прем'єра. Вони знайшли його, а не він їх. Але це не тому, що Гройсман хоче бути президентом, чи перспективний, впроваджує реформи, бореться з корупцією або знає Трампа чи Обаму. Насправді, він не спроможний займатися політикою. Також немає політичної ваги і на нього не роблять ставок. А для Порошенка – це ідеальна фігура. З іншого боку, багато проблем вирішує саме Кабмін. Друга помилка Порошенка в тому, що беручи на себе всю відповідальність, каже, що юридично не відповідальний за те, що відбувається в країні".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...