Гройсман розкритикував рішення НКРЕКП про встановлення RAB-тарифів

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман не підтримує так званий стимулюючий тариф для енергокомпаній, але це питання не в компетенції уряду.

Про це він сказав ефірі "112 Україна" під час поїздки до Тернопільської області, передають Патріоти України.

"Я не підтримую саме такий підхід встановлення RAB-тарифів і вважаю його несправедливим. Моє відношення до цього питання комісія знає. В такому вигляді я не підтримую і закликаю комісію до більшої об'єктивності, але вона не підпорядкована уряду", - сказав Гройсман.

Кабмін неодноразово наголошував на тому, що впровадження стимулюючого тарифоутворення, так званого RAB-регулювання, для дистрибуції електричної енергії та передачі магістральними мережами не повинно вплинути на тарифи для населення. Консультації з урядом з цього приводу НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг) не проводила, тому Кабінет міністрів України наполягає, щоб нормативна база, напрацьована регулятором для встановлення RAB-тарифів, була обговорена з урядовцями та громадськістю.

НКРЕКП – незалежний регулятор, який вправі самостійно здійснювати державне регулювання, моніторинг та контроль за діяльністю суб’єктів господарювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Однак усі нововведення повинні попередньо обговорюватися з урядовцями, громадськістю та учасниками ринку.

Як повідомлялося раніше, постанова НКРЕКП, якою затверджується нова методика, що дозволить запровадити стимулюючі тарифи для обленерго, була опублікована в газеті "Урядовий кур’єр" і набула чинності з 10 січня.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...