Громадськість обурена: До Верховного суду України обрали безграмотного суддю

Суддею нового Верховного Суду затвердили Голову Ради суддів України Валентину Симоненко. Таке рішення ухвалила Вища рада правосуддя на засіданні у четвер, 28 грудня.

Валентина Симоненко

Громадська рада доброчесності висловила обурення таким рішенням. Активісти закликали відхилити кандидатуру Симоненко. Про це повідомляє "5 канал", передають Патріоти України.

На засідання ВРП до зали прийшли представники кількох громадських організацій із плакатами й транспарантами, на яких були заклики не ухвалювати кандидатуру Симоненко. Зокрема негативний висновок щодо кандидатури судді дала Рада доброчесності. Серед причин проти кандидатури Симоненко зокрема були помилки у е-деклараціях, візити на окуповану територію і наявність родичів в анексованому Криму.

Окремо відзначили безграмотність судді. За даними телеканалу, у мотиваційному листі Симоненко було чимало помилок.

"Її призначено в новий Верховний Суд. Тільки в мене питання, а причому тут ми, громадяни, які мають соромитися цього призначення, бо людина безграмотна. І мови не знає, і не розуміється у важливих питаннях юридичних. В якої сестра на окупованій території, рідна сестра на окупованій території, і працює на окупаційну владу… І яка зумисно чи не зумисно, неправильно заповнила декларацію, не розібралися із майном своєї родини", – зазначила член Громадської ради доброчесності Наталія Соколенко.

Кандидат в свою чергу розповіла, що наробила помилок в мотиваційному листі через стрес, який переживала після смерті матері. Симоненко також запевнила: той факт, що її сестра залишилася жити на анексованому півострові, ніяк не вплине на суддівство.

"Я народилася у Вінницькій області, але все життя прожила в Криму. І там народилася моя сестра, яка залишилася там жити. Вона зробила свій вибір, і я на нього вплинути не можу… Крим – це моя майже мала батьківщина. Там проживала моя мати. Одразу після окупації вона дуже захворіла, лікуватись я її привозила сюди. За її бажанням вона була похована в Україні. Тому я була вимушена їздити туди", – зазначила Симоненко.

Чи буде Симоненко працювати у Верховному Суді України, вирішить президент Петро Порошенко. Варто відзначити, що Верховний Суд з 15 грудня почав роботу в оновленому форматі. Наразі призначені 115 служителів Феміди.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...