Про це з посиланням на "Сегодня" повідомляють Патріоти України.
Донеччани стверджують, що якість "made in Russia" вельми невисока порівняно з аналогами українського виробництва.
"Нинішні керівники "ДНР" розуміють, що в Донецьку вже плюються з вигляду російських товарів - несмачних, неякісних, дорогих. Ще так-сяк - продукти з Білорусі або місцеві виробники. Але все одно прямо змушують возити з РФ нісенітницю, яка просто лежить на полицях. На ринках тільки й чути: "А це у вас українське? А де купити?" Продавці вже почали розповідати, що картоплю з Волновахи возять, м'ясо - з Курахового, помідори з Херсона", - розповіла донеччанка Вероніка.
При цьому члени "ДНР" продовжують проводити рейди і вилучати українські товари.
Продавці готуються завозити нерозфасований товар з України, щоб уже в Донецьку розфасувати в тару з реквізитами місцевих виробників. Хтось збирається везти товар з підконтрольних територій в Донецьк через Росію.
"Якщо продукти ще трохи подорожчають, тут народ нас розірве. Грошей ні у кого немає, а ціни вже зараз непідйомні для багатьох. Але при цьому російські товари все одно не беруть. Навіть із кошиків із написом "уцінка" - там вже надто "уцінене" все, гниле і старе. Думаю, будуть потроху все одно возити, в межах ручній поклажі - там по 50 кг можна везти", - говорить один із продавців.
Донеччани вважають, що подібними перевірками так звані "влади ДНР" намагаються, по-перше, створити видимість роботи, а по-друге, порвати будь-які зв'язки із підконтрольними територіями України.
"Хоча зайдіть у "Перший республіканський супермаркет", так там стільки українського, що якщо прибрати його - то залишиться тільки вода в пляшках і хліб. У них дуже багато товарів українських, і власне, на них ці магазини виручку і роблять. Плюс ще місцеві товари - молочка, хлібобулочні вироби, ковбаси. Російське нікуди не годиться. Навіть самі росіяни визнають, що до нас сюди частенько привозять "непотріб". Кажуть: "Ми таке не їмо". Загалом, нічого дивного: що ще ця "ДНР" може запропонувати людям, крім недоїдків із російського столу...", - розповів макіївчанин Аркадій.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...