"Грошей ні у кого немає, а ціни вже зараз непідйомні для багатьох": У Донецьку скаржаться на життя і шукають українські товари

У Донецьку люди навідріз відмовляються купувати продукцію з Росії та активно шукають українські товари, продаж яких заборонили окупанти.

Про це з посиланням на "Сегодня" повідомляють Патріоти України.

Донеччани стверджують, що якість "made in Russia" вельми невисока порівняно з аналогами українського виробництва.

"Нинішні керівники "ДНР" розуміють, що в Донецьку вже плюються з вигляду російських товарів - несмачних, неякісних, дорогих. Ще так-сяк - продукти з Білорусі або місцеві виробники. Але все одно прямо змушують возити з РФ нісенітницю, яка просто лежить на полицях. На ринках тільки й чути: "А це у вас українське? А де купити?" Продавці вже почали розповідати, що картоплю з Волновахи возять, м'ясо - з Курахового, помідори з Херсона", - розповіла донеччанка Вероніка.

При цьому члени "ДНР" продовжують проводити рейди і вилучати українські товари.

Продавці готуються завозити нерозфасований товар з України, щоб уже в Донецьку розфасувати в тару з реквізитами місцевих виробників. Хтось збирається везти товар з підконтрольних територій в Донецьк через Росію.

"Якщо продукти ще трохи подорожчають, тут народ нас розірве. Грошей ні у кого немає, а ціни вже зараз непідйомні для багатьох. Але при цьому російські товари все одно не беруть. Навіть із кошиків із написом "уцінка" - там вже надто "уцінене" все, гниле і старе. Думаю, будуть потроху все одно возити, в межах ручній поклажі - там по 50 кг можна везти", - говорить один із продавців.

Донеччани вважають, що подібними перевірками так звані "влади ДНР" намагаються, по-перше, створити видимість роботи, а по-друге, порвати будь-які зв'язки із підконтрольними територіями України.

"Хоча зайдіть у "Перший республіканський супермаркет", так там стільки українського, що якщо прибрати його - то залишиться тільки вода в пляшках і хліб. У них дуже багато товарів українських, і власне, на них ці магазини виручку і роблять. Плюс ще місцеві товари - молочка, хлібобулочні вироби, ковбаси. Російське нікуди не годиться. Навіть самі росіяни визнають, що до нас сюди частенько привозять "непотріб". Кажуть: "Ми таке не їмо". Загалом, нічого дивного: що ще ця "ДНР" може запропонувати людям, крім недоїдків із російського столу...", - розповів макіївчанин Аркадій.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...